- Det å putte levende dyr i en søppelsekk er bånn i bøtta, helt unødvendig og høyst ulovlig, sier Hilde Stenmark Kvennes i Kattens Vern Molde.

Onsdag ble tre kattunger funnet dumpet i en søppelsekk på en tursti i Eide. Den ene måtte avlives fordi den hadde en skade i bakfoten.

Hjelper mange

Kvennes sier at Kattens Vern Molde får telefoner om hjemløse katter hver eneste dag.

- Bare i dag har jeg fått fem telefoner. Pågangen er fryktelig stor nå om sommeren, men jeg føler vi hjelper mange og det er det viktigste, sier hun.

Det er likevel sjelden de opplever hendelser som dette.

- De aller fleste kattene vi får tips om er frittgående. De vi ikke får inn blir som regel tatt av dyr, eller dør av sult og kulde. Men selv om også disse har vanskelig for å overleve, er det å putte katter i en søppelsekk og knyte igjen hakket mer grotesk. Dersom ingen hadde funnet søppelsekken, er det ingen tvil om hva utfallet hadde blitt. Det er helt klart dyremishandling, sier Kvennes.

- Det finnes også tilfeller der folk drukner eller skyter katten, men dette får som regel ikke vi i Kattens Vern vite om, legger hun til.

Avliving

Dersom du av en eller annen grunn ikke har mulighet til å ta vare på katten lenger, mener Kvennes at avliving er en rettferdig løsning.

- Hverken vi eller veterinær synes det er kjekt å avlive dyr som i utgangspunktet er frisk. Men det er fremdeles et langt bedre alternativ enn dumping, sier hun.