Onsdag fortalte politiet i Nordmøre og Romsdal at de hadde fått inn en anmeldelse om at tre kattunger var etterlatt i en søppelsekk ved Halåssetra i Eide.

Måtte avlive én

Det var Lena Megaard på Åndal smådyrklinikk som anmeldte forholdet etter at de hadde fått inn kattene til klinikken.

– Turgåeren som fant posen med de tre kattungene tok kontakt med oss i ti-tiden onsdag. Vedkommende kom hit til oss med dem. Den ene kattungen måtte vi avlive fordi den hadde en skade i bakfoten, sier Megaard.

– Har du tanker om hvordan skaden har oppstått?

– Det kan ha vært en gammel skade, eller den kan ha vært medfødt. Men den hadde ingen ytre skader, sier Megaard.

– Dyremishandling

Megaard forteller at de to gjenlevende kattungene er tamme huskatter på rundt 6-7 uker.

– Hvordan var formen deres da de kom inn?

– De var i fin form. De har nok ikke ligget lenge ute. Trolig har de blitt dumpet like før turgåeren fant dem. De er vant med folk, klare i blikket, gode og runde og fine i pelsen, sier Megaard, som ikke har opplevd å få inn dumpete katter tidligere:

– Det har vært tilfeller der folk har kommet hit med kattunger som har blitt funnet ute, men det kan det være mange årsaker til. Her er det ingen tvil om at det er dyremishandling, sier Megaard.

Opprørt

Veterinærassistenten forteller at hun ikke har høye tanker om vedkommende som har dumpet de tre kattungene.

– Det jeg tenker om dette egner seg ikke på trykk. Jeg er fortsatt skjelven og sint. Sånne folk bør ikke ha dyr, sier Megaard.

– Hva skal man gjøre dersom man har dyr man ikke får omplassert?

– Om man ikke får omplassert dyrene sine før ferien bør man ta kontakt med dyrlege for å avlive dem på en human måte. Har man tatt til seg en katt har man også ansvaret for ungene som måtte komme, sier Megaard.

Tar vare på kattungene

Åndal smådyrklinikk har lagt ut bilde av kattungene og en tekst om situasjonen på Facebook-siden sin. Posten har etter kort tid blitt mye delt og i kommentarfeltet står blant annet «Skam deg du som utsatte kattungene for dette» og «Hvordan kan folk få seg til å behandle dyr på denne måten. Ubegripelig!».

– Vi håper nå at vi kan finne et nytt hjem til de to kattungene. Vi tar vare på dem til vi har funnet noen som kan ta godt vare på dem, sier Megaard, som sier at hun allerede har fått flere henvendelser fra folk som kan tenke seg å ta til seg kattene.