Klokken 12.05 onsdag fikk Nordmøre og Romsdal politidistrikt melding om at tre kattunger var funnet dumpet i en søppelsekk.

- Det var en jente som hadde sett en søppelsekk på en tursti i Eide. Hun hadde tatt en nærmere titt, og fant kattungene inni, sier operasjonsleder Frode Gjøsund til Rbnett.

Jenta tok med seg de tre kattungene til en veterinær ved Åndal smådyrklinikk i Kristiansund. Den ene måtte avlives.

- Veterinæren vil ta vare på de gjenværende kattungene til alle har blitt omplassert, sier Gjøsund.

- En tragedie

Sommerferien er høysesong for dumping av katter.

- Enkelte eiere får et problem når de skal på ferie, og velger å sette ut katten i skogen og la naturen gå sin gang. Det er en fryktelig holdning. Hvis du har dyr, så har du et ansvar - også når du skal på ferie. Det er en tragedie at noen kan få seg til å gjøre noe sånt, men det er gledelig at i hvert fall to av disse tre var i form, sier Gjøsund.

Vil finne eier

Søppelsekken lå noen hundre meter fra Halåssetra.

- Jenta hadde gått samme tur mandag, og da lå ikke søppelsekken der. Det vil si at kattungene har blitt satt ut enten i går eller i dag, sier Gjøsund.

- Vi aner ikke hvem som kan ha gjort dette. Vi ønsker tips i saken, og håper vi kommer i kontakt med eier av kattungene, legger han til.

Søker nytt hjem Disse tre små ble funnet i en søppelsekk onsdag. Den bakerste måtte avlives, men de to andre søker nytt hjem. Foto: Åndal smådyrklinikk i Kristiansund