Mandag kveld måtte arrangøren Molde og Omegn IF ta avgjørelsen, etter et telefonmøte med Norges Skiforbund – det er ikke mulig å få gjennomført juniormesterskapet på Skaret dersom værprognosene slår til.

Ikke forsvarlig

Etter nye samtaler med Skiforbundet tirsdag formiddag, sendte MOI ut pressemelding, der det blant står dette:

«På grunn av det flotte, men tørre, vinterværet vi har hatt de siste ukene, må Molde og Omegn Idrettsforening dessverre avlyse det planlagte Junior-NM i hopp og kombinert på Skaret, 24. til 26. februar.

Arrangørklubben har vært i kontakt med Skiforbundet om en mulig flytting av arrangementet, men på grunn av store økonomiske konsekvenser i form av reisekostnader og bortfall av sponsorinntekter som følge av flytting så er det ikke forsvarlig for MOI å gjennomføre arrangementet.»

Hoppbakken problemet

Ikke NSF-støtte

Norges Skiforbund ønsket altså i utgangspunktet at MOI skulle ta med seg rennstaben og ha hovedansvaret for rennavviklinga også på reservearenaen, men det ville ikke moldeklubben gjøre uten videre. Tapet av inntektene på hjemmebane og ekstrakostnadene med å flytte arrangørstaben ville være betydelige.

– Det var ikke mulig med økonomisk arrangørstøtte fra Skiforbundet, og vi føler det ikke riktig å stå som arrangør et annet sted med et kalkulert underskudd, sier Marie Aslaksen Røed.

Skiforbundet leter derfor nå etter et nytt arrangørsted for hopp- og kombinertjuniorene. Holmenkollen og Vikersund skal være aktuelle alternativer.