Lite snø og mildvær har skapt problemer for dem som driver med vinteridrett her i regionen. Denne helga er flere lokale renn avlyst. Det samme er Skardilten som etter planen skulle gå neste helg.

Om en knapp måned skal Molde og Omegn IF arrangere junior-NM i hopp og kombinert på Skaret. Snømangelen gir imidlertid trøbbel til arrangørene, og i verste fall må mesterskapet avlyses om det ikke kommer mer snø.

– Vi har jo en måned igjen på oss. Så det ligger litt på vent. Men det er klart at vi er avhengig av mer snø for å kunne arrangere mesterskapet. I bakken trengs det om lag 30 centimeter snø, mens på stadion trengs det litt mindre. Planleggingen går foreløpig som planlagt, så får man se på status litt seinere, sier Marie Aslaksen Røed som er leder i hovedkomiteen for mesterskapet.

Krysser fingrene

I 2014 skulle ski-NM arrangeres på Skaret, men da måtte mesterskapet flyttes til Lillehammer grunnet lite snø. Flytting blir alternativet om ikke værgudene er mer på arrangørenes side denne gangen.

– Det er ikke annet å gjøre enn å krysse fingrene. Tidligere i uka var det meldt minusgrader etter hvert, men ingen nedbør. Så det er klart at det er spennende å følge med hva som skjer, sier Aslaksen Røed.

– Når må dere ta en avgjørelse om dere kan arrangere NM?

– Vi har ikke noe frist fra skiforbundet. Men for vår egen del så ligger vi litt på vent med å bestille premier og diverse. Vi har en leveringsfrist å forholde oss til, men det er ikke satt en dato på når ting må være klart. To uker før NM så kan vi jo se på langtidsværvarselet hva vi kan vente. Da får vi se.

– Hva skjer om dere må avlyse?

– Vi har ingen forpliktelser til at vi må ha en reservearena stående om det ikke blir nok snø her. Da blir det opp til skiforbundet hva som skjer videre. Da blir NM et annet sted.

Mye arbeid bak

Hun vil ikke spekulere i om hun tror mesterskapet vil gå som planlagt eller om det må avlyses. Men hun innrømmer at det vil ha stor betydning om det blir med det siste.

– Det ville jo vært forferdelig kjedelig. Det er mye arbeid som ligger bak, og mye tid som er brukt. Og det er jo heller ikke bare oss det går utover. Scandic Seilet er reservert, og det vil jo få konsekvenser for dem om såpass mange personer likevel ikke kommer.

Det trengs mye snø i Skarbakken for at det skal kunne bli arrangert hopprenn her. Foto: Erik Birkeland