De 27 folkevalgte i Rauma kommunestyre får tirsdag 30. august se avtalen som er framforhandlet mellom Lars Wenaas og ordfører Lars Olav Hustad på vegne av Rauma kommune om kjøkkenet i det nye helsehuset.

Les avtalen her:

35 millioner i gave

Wenaas ga for drøyt to år siden løfte om en gave på 35 millioner kroner for å bygge det nye helsehuset. Seinere reagerte Wenaas da kommunestyret vedtok at det ikke skulle være produksjonskjøkken i helsehuset, men legges utenom helsehuset.

Kok-servér-prinsippet

To ulike kjøkkenløsninger

Nå ligger det an til at det både blir et matlagingskjøkken inne i helsehuset og et produksjonskjøkken i nærheten av helsehuset.

– Fordyrer denne løsningen Åndalsnes helsehus?

– Nei, ikke i vesentlig grad, svarer ordfører Lars Olav Hustad.

Hustad sier til Romsdals Budstikke at kommunestyret får avtalen lagt på bordet under kommunestyremøtet tirsdag.

– Så får kommunestyret avgjøre om de vil slutte seg til avtalen eller ikke, sier Hustad.

– Byggestart på helsehuset har vært satt til 1. september. Fører den nye avtalen om kjøkken til at byggestarten må utsettes?

– Nei, vi satser på at byggestarten blir slik den har vært satt opp, 1. september.

– Kommunestyret må altså fatte et nytt vedtak om kjøkkentjenesten i helsehuset. Venter du politisk oppvask i kommunestyret om denne saka?

– Nei, jeg ser ingen grunn til at det skal bli noen politisk oppvask om saka. Jeg har forhandlet fram en avtale på vegne av Rauma kommune, og avtalen legges fram for kommunestyret til avgjørelse, sier ordfører Lars Olav Hustad.

Gruppelederen i Arbeiderpartiet, Per Vidar Kjølmoen, sier til Romsdals Budstikke at kjøkkensaka har blitt en vanskelig sak å ta stilling til.

– Jeg synes det er svært uheldig at avtalen mellom kommunen og Wenaas legges fram i kommunestyremøtet. Kommunestyre er satt til å bestemme, og da må vi som sitter i kommunestyret ha rimelig tid til å sette oss inn i saka for å kunne fatte beslutninger. Slik det er i denne saka, er den uheldig, sier Kjølmoen.

Kommunestyret i Rauma starter klokka 14 tirsdag 30. august.