– Hva er grunnen til at kommunen ikke har hatt kontakt med Lars Wenaas om gaven på 35 millioner kroner til Åndalsnes helsehus hittil i år, ordfører Lars Olav Hustad?

– Det vi fra kommunens side kommenterer nå, er at vi skal ha et møte med Lars Wenaas i slutten av denne uka. Deretter vil det bli gitt en orientering til kommunestyret i møtet tirsdag 30. august. Noe ut over dette ønsker vi ikke å si, svarer ordfører Hustad til Romsdals Budstikke.

– Hva skal kommuneledelsen snakke med Lars Wenaas om?

– Det tar vi sammen med ham.

35 millioner kroner

Uttrykker skuffelse

I leserinnlegget, som ble gjengitt i Åndalsnes Avis lørdag 20. august, uttrykker Lars Wenaas stor skuffelse fordi kommunen ikke har tatt kontakt med dem i år. Avtalen mellom Wenaasgruppen og Rauma kommune om gaven  på 35 millioner kroner, er ennå ikke underskrevet.

I leserinnlegget uttrykker Wenaas undring over at innspillet fra Wenaasgruppen om å få utredet og inntegnet et kjøkken i helsehuset ble avvist fordi det ville føre til forsinkelse og fordyrelse av helsehuset. Men i ettertid har det kommet fram at prosjektgruppa for Åndalsnes helsehus har foretatt endringer, blant annet på fasaden, uten at det har vært snakk om forsinkelser eller kostnadsøkning. Dette mener Wenaas har vært manipulering, feilinformasjon og liten eller ingen involvering.

Trekker gaven?

Skuffelsen i Wenaasgruppen er, ifølge avisinnlegget, så stor at Wenaas skriver: «Det er tvilsomt om vi ønsker å inngå en endelig avtale med kommunen».

– Har Rauma tatt opp dialogen med Lars Wenaas allerede?

– Jeg ringte til Lars Wenaas sist fredag og hadde en samtale med ham. Noe ut over det vil jeg ikke kommentere, sier ordfører Lars Olav Hustad.