Toppsjef i Wenaasgruppen, Lars Wenaas, er skuffet over måten administrasjonen og kommunestyret i Rauma har løst «samarbeidet» rundt det nye helsehuset i Rauma.

I et leserbrev til Åndalsnes Avis skriver han at han ikke er sur eller bitter, men umåtelig skuffet på vegne av pasientene i det nye helsehuset.

Heftig investering

Helsehuset, som skal bygges på Stokkekaia på Åndalsnes og som skal stå ferdig i januar 2018, er den største investeringen Rauma kommunen noen gang har gjort, ifølge ordfører Lars Olav Hustad.

Prislappen på det 10.000 kvadratmeter store bygget vil bli på 362 millioner kroner. Kommunens andel er beregnet til 135 millioner kroner.

Helsehuset skal erstatte tre sjukeheimer: Rauma sjukeheim i Isfjorden, Åndalsnes sjukeheim og Voll helsesenter i Måndalen. Arbeidet med oppføringen skal starte i disse dager.

Gave på mange millioner

Wenaasgruppen og Lars Wenaas signaliserte tidlig at de ønsket å bidra solid til det nye helsehuset – på samme måte som de gjorde da Rauma kommune fikk nytt kulturhus. Wenaas ga løfter om å bidra med 35 millioner kroner – i tillegg ville de betale brorparten av et eventuelt storkjøkken i bygget. Kommunestyret vedtok imidlertid i februar at de heller ville bygge kjøkken i et annet bygg.

Dette fikk Lars Wenaas til å skrive et leserbrev om hva de mente om det hele.

To uker seinere signerte ordfører Lars Olav Hustad og Nils Hjulstad fra entreprenøren Hent kontrakten om byggingen av Helsehuset. Lars Wenaas har flere ganger stilt spørsmål ved hvorfor kommunen valgte Hent som entreprenør, all den tid deres anbud lå over 10 prosent høyere enn anbudet til den lokale entreprenøren Kristiseter.

Solid kompetanse

Lars Wenaas har også presisert at det i intensjonsavtalen mellom kommunen og Wenaasgruppen, og i de møtene de har hatt, er avtalt at helsehuset skulle være et prosjekt som ble utviklet i samarbeid mellom kommunen og Wenaasgruppen.

Wenaasgruppen har solid kompetanse på utbygging av større hotellprosjekt, noe Wenaas mener har mange likheter med et helsehus.

Trekker seg

I sitt siste leserbrev, skriver Lars Wenaas at prosessen rundt storkjøkkenet virker å være en markering mot Wenaasgruppen. Han mener også at flere av tallene som er kommet på bordet er manipulerte for å gå i deres disfavør.

Wenaas skriver også at de flere ganger har forsøkt å få til møter med kommunen, men at de ikke har hørt noe fra dem.

Trolig vil Wenaas også gå bort fra intensjonsavtalen om å sponse bygget med 35 millioner kroner. I november 2015 ba han kommunen om å komme med forslag til endelig avtale, men har siden ikke hørt eller sett noe som helst.

«Slik dette nå har utviklet seg er det tvilsomt om vi ønsker å inngå en endelig avtale med kommunen», skriver Wenaas, noe som betyr at kommunen etter alle solemerker må behandle økonomien rundt helsehuset på nytt.

Tror innbyggerne er uenige

Videre skriver Wenaas at «Entusiasmen fra vår side for å være med er borte. Vi håper kommunen sjøl er i stand til å realisere og løse alle de oppgaver som er viktig framover for å få en attraktiv kommune for befolkningen – innflyttere og turister».

Avslutningsvis skriver han at han tror befolkningen ikke er enige med flertallsvedtaket i kommunestyret i februar som konkluderte med kjøkken utenfor bygget.

Den gode følelsen for kompaniskap har forsvunnet for Lars Wenaas. Her Romsdals Budstikkes oppslag om at de var enige om samarbeid om det nye helsehuset på Stokkekaia. (Faksimile RB 24.04.2014)