Håndballspilleren var ikke i tvil da tilbudet kom fra  Fylkir rett utenfor Reykjavik.

–Jeg får en veldig bra kontrakt. Tilbudet var så godt at jeg ikke kunne takke nei, sier Rishaug, som blir proff på heltid.

Tipset av gamletreneren

Rishaug var forrige sesong spillende trener for Misund, men da opprykket til 2. divisjon uteble bestemte hun seg for å slutte.

– Pendlingen ble for slitsom. Jeg ønsket å fortsette med håndballen, men ville se meg om etter noe annet. Jeg har hatt en del islandske trenere og jeg tror det var min gamle trener i Molde HK, Einar Jónsson, som tipset de islandske klubbene, sier hun.

29-åringen, som også gjorde det skarpt i TV-serien "Norges tøffeste", dro på prøvespill til to klubber på Island samt Volda. Det kom tilbud fra alle tre.

– Jeg tror neppe jeg kunne fått et tilsvarende godt tilbud i Norge. Det blir veldig spennende å flytte til Island. Jeg tror jeg er første norske håndballproff på øya, sier hun.

Ambisjoner

Kontrakten med Fylkir starter 4. august og varer to år, med mulighet for oppsigelse etter ett år fra spilleren selv.

Klubben avsluttet forrige sesong på åttendeplass i serien. Rishaug forteller at Fylkir har ambisjoner om å komme blant topp fire for å kjempe i sluttspillet etter sesongen.

Takk for at dere abonnerer på Romsdals Budstikke!