Lørdag i beste sendetid røk Christine Rishaug ut av «Norges tøffeste» på NRK. Samtidig som seerne fulgte den tøffe, men skuffa moldejenta på tv-skjermen, var det jubel og stor stemning i Midsundhallen. Der var Rishaug med og la grunnlaget for det som skulle bli opprykk til 2. divisjon. Med tremålsseier over Levanger 2 i den første av to kvalifiseringskamper i Midsundhallen i helga, lå alt til rette for ei god helg til tross for skuffelsen på tv. Men slik gikk det altså ikke.

Slet med «frimerke»

– Nå er jeg utrolig skuffet. Alt lå til rette for at vi skulle greie det. Vi hadde alle troen på at dette skulle vi klare. Vi hadde sett video og forberedt oss godt. Vi visste etter lørdagskampen at de ville sette «frimerke» på meg. Til tider løste vi det bra, men andre ganger ble vi for urutinerte. For meg personlig ble det to nedturer i helga, sier en skuffet og oppgitt Christine Rishaug som ikke ønsker noen prat om hvor hun sjøl tenker å spille neste sesong.

Fullsatt: Lenge øynet hjemmepublikummet håp om plass i neste års 2. divisjon, men til slutt måtte de konstatere at opprykket glapp i siste liten.

Nervepirrende

Midsund må nå ta til takke med spill i 3. divisjon også neste sesong. Levanger 2 var best og vant søndagskampen med fem mål. Dermed var det de langvegsfarende trønderjentene som kunne strekke hendene i været og juble høgest da sluttsignalet gikk. En innspurt med misbrukte sjanser, en god bortekeeper og «frimerke» på Christine Rishaug og Hanna Ræstad var det som skulle til for å spolere festen for hjemmelaget i den fullsatte Midsundhallen. Dermed var helgas nedtur nummer to et faktum for Midsunds spillende trener.

Tårer og skuffelse

Rundt henne på hallgulvet satt fortvilte jenter og tok til tårene etter at opprykket glapp. Rishaug gjorde et tappert forsøk på å oppmuntre spillerne og rose dem for en sesong som tross tapet har bestått av flest oppturer. Andrine Stølen, Midsunds toppscorer med seks mål i søndagskampen, slet med å finne ordene.

Deppet: Skuffelse, oppgitthet og tårer preget Midsund-jentene etter søndagens avgjørende kamp mot Levanger 2. Fem-målstapet i går spolerte opprykksfesten.

– En skikkelig nedtur. Dette var kjipt. Akkurat nå er jeg veldig usikker på hva jeg sjøl gjør. Om jeg studerer sjukepleie i Molde eller gjør noe annet fra høsten av er ikke bestemt, sier Andrine.

Hun og 10 andre jenter fra Midsund utgjør lagets grunnstamme. Christine Rishaug, Julie Meringdal og Laura Craciun var de tre spillerne utenfra som skulle bidra til å kvalifisere Midsund til opprykk og nye utfordringer. Slik blir det altså ikke.