Tirsdag fikk SnackBoks, som åpnet dørene i Romsdalsgata i februar, en ny samarbeidspartner som vil berike tilbudet i lokalene. Murad Mukhaimar fra Jordan går inn som medeier, og åpner samtidig Petra Falafel & Hummus.

– Jeg skal servere hjemmelaget, sunn og vegetarisk tradisjonsmat fra hjemlandet mitt. Navnet Petra Falafel & Humus kommer fra oldtidsbyen Petra i Jordan. Det er så vakkert der, sier Murad, som også skal ha telt i Storgata under Jazzfestivalen neste uke.

Endrer konsept

Lisa Salim-Male, som driver SnackBoks, sier at de nå forandrer konsept. Hun ønsker å skape den første food courten, en samling av ulike spisesteder og matretter, i Molde.

– Food court er et veldig vanlig og populært konsept i store byer. Murad er den første av forhåpentligvis mange «matboder». Hvis dette går bra, kan vi få inn flere selskap og utvide konseptet ytterligere. Jeg ønsker at dette skal være et sted hvor folk kan komme og få mat fra mange ulike land og verdensdeler. Som regel får man én type mat når man spiser ute. Vi ønsker å samle alt under ett tak. På sikt ønsker vi å gi liv til hele Romsdalsgata, sier Lisa, som fremdeles skal drive SnackBoks i lokalene.

Fikk avslag om utvidelse

I mai 2015 kjøpte Murad Honningsvåg-kiosken og tomta rundt.

Vil fremdeles åpne Honningsvåg-kiosken

Selv om Murad nå åpner i SnackBoks sine lokaler, betyr ikke det at han har skrinlagt planene for Honningsvåg-kiosken.

– Denne kiosken er som en datter for meg. Da jeg kjøpte kiosken, visste jeg ingenting om den. Nå vet jeg historien bak. Jeg vil fortsette å kjempe for kiosken, og lage en god plan som alle er tilfreds med. Så snart jeg får innlagt vann, skal jeg pusse opp og åpne, sier Murad, som er svært takknemlig for hjelpen han har fått fra Molde kommune de siste årene.

Murad viser maskinen som han bruker til å lage falafel. Denne vil bli flyttet ut til kassaområdet senere i sommer, slik at kundene kan se hvordan falafel blir laget. Foto: Ingvild Silseth