Det var natt til søndag 13. april 2014 at politiet fikk varsel om en voldshendelse på Bergset i Fræna, og like etter melding om brann. Familien på fire ble berget før huset brant ned. Far ble hardt skadd i brannen, men kort tid etter mistenkt for familievold og ildspåsettelse. Rettssaken går nå i Romsdal tingrett.

– Det har dannet seg en oppfatning hos fryktelig mange at det var tiltalte som tente på huset, sa forsvarer Øyvind Panzer Iversen i sin prosedyre onsdag.

– Men «å tro» er ikke nok til å straffedømme ham, for enhver rimelig og fornuftig tvil skal komme tiltalte til gode. Man skal være overbevist, ikke «tenke det mest sannsynlige», slik som den brannsakkyndige kan gjøre.

Fortvilet

Forsvareren understreket at sjøl om vitner har sett tiltalte inne i huset da det flammet opp, har ingen faktisk sett ham tenne på noe.

– Ja, han var ruset og fortvilet, og den eneste voksne inne i huset da det begynte å brenne. Men vi kan ikke utelukke at det finnes en annen forklaring, som for eksempel det elektriske anlegget. Vi vet at han sier det sto to flasker tennvæske i kjøkkenbenken.

Motiv

Panzer Iversen pekte på mangel på motiv:

– Hva skulle det være? I et hus han har investert mye krefter i, og hvor sønnen hans ligger og sover? Hvorfor går han da inn og prøver å slokke brannen? spurte han.

– Han oppførte seg ikke bra denne kvelden. Han ruset seg og utøvde vold mot kjæresten. Det skal han straffes for. Men det er lang veg fra det til å dømme ham for det man kaller mordbrann, sa forsvareren og ba om frifinnelse for den alvorligste delen av tiltalen.

Dom i saka faller mandag 18. januar.