Det var husvertene Erlend Solemdal (18), Amanda Ozola (19) og Sigurd Bjerkeland (17), samt fagleder Rakel Hoem Rinde, prosjektleder Tor Egil Heimstad i Molde Eiendom KF og kulturskolerektor Ingvild Aas som tok i mot Romsdals Budstikke da vi fikk en omvisning i den snart ferdige nyskolen torsdag.

(Se bildegalleri øverst i artikkelen)

– Det blir kjekt å jobbe her. Vi skal holde øye med bygget, og med utstyret, og hjelpe folk å finne fram, sier husvert Erlend Solemdal.

Her er husvertene: Amanda Ozola (19), Erlend Solemdal (18), og Sigurd Bjerkeland (17) er ansatt som husverter og skal være til stede fra kl. 16-20. Foto: Bjørn Brunvoll

Nøkkelbrikke på kveldstid

Fagleder Rakel Hoem Rinde ved kulturskolen forteller at skolen blir tilgjengelig også mellom kl. 16 - 20, som er husvertenes arbeidstid, for de med nøkkelkort.

– Systemet er basert på tillit. Vi  forventer at folk rydder etter seg og oppfører seg fint, sier Rinde, og forteller at skolen nå jobber med et online bookingsystem – som gjør at elever og andre brukere kan reservere øvingsrom.

– Hva blir den største endringen med ny kulturskole?

– At alle fag er samlet under ett tak. Og at alle fag får rom som er spesialtilpasset sine behov, sier Rinde.

Hun har vært med på studietur til både Sandnes og Stavanger, og mener Moldes nye kulturskole ikke står tilbake for noen av dem.

– Vi har fått utrolig mye ut av den økonomiske rammen, sier Rinde, som ser fram til 17. oktober med skrekkblandet fryd. Uka etter høstferien inntar de rundt 1.000 elevene den nye skolen.

Fengselet og rådstua en utfordring

Tor Egil Heimstad, prosjektleder i Molde Eiendom KF, forteller at det som nå gjenstår er idriftsettelsen av det tekniske anlegget i det gamle fengselet og rådstua – og dermed få ferdigstilt bygget.

– Det har vært en utfordring å finne gode løsninger i den eksisterende byggemassen, samt å holde seg innenfor den økonomiske rammen på 127 millioner kroner, sier Heimstad, som utover det beskriver prosjektet som godt.

– Vi har hatt eksterne rådgivere som har vært lydhøre, og svært deltakende brukere underveis. Det betyr at vi hele tiden har kunnet gjøre nødvendige tilpasninger ut fra behov, sier Heimstad.

– Hva synes du om resultatet?

– Et fantastisk resultat som Molde kan være stolt av! Her får vi et tilbud i mange, mange år framover, som hele byen kan glede seg over.