Molde Høyre har laget sitt forslag til stortingsliste for partiet i Møre og Romsdal. De har satt opp ti navn i prioritert rekkefølge, og Helge Orten fra Midsund er Molde Høyres ubestridte førstekandidat.

- Han har gjort en solid innsats for Høyre og Møre og Romsdal på Stortinget i inneværende periode og nyter stor tillit i hjemfylket, sier leder i Molde Høyre, Frank Gerald Lien. Molde Høyre nominerte fire personer fra Romsdal, fire fra Sunnmøre og to fra Nordmøre.

Tennøy på 4. plass

På plassene bak Helge Orten nominerte Molde Høyre to sunnmøringer: Trude Fjærli Giskås fra Giske og Dag Olav Tennfjord fra Skodje.

Moldes egen toppkandidat, Britt Janne Tennøy, nådde også høgt på lista med en fjerdeplass. Fjerdeplassen kan gi muligheten for å møte som vara på Stortinget.

- Hun kom som et friskt pust inn i lokalpolitikken i Molde i 2015. Tennøy har allerede markert seg som en klar talskvinne i mange viktige saker. Med sitt engasjement, pågangsmot og gode humør er hun en inspirasjon for lokallaget og på fylkesnivå, sier Frank Gerald Lien.

Nominasjon 29. oktober

- Jeg er veldig glad for en slik tillit og annerkjennelse i mitt eget lokallag, sier Britt Janne Tennøy, som er spent på hva som blir resultatet når den endelige lista fra Møre og Romsdal er ferdig etter nominasjonsmøtet i Molde 29. oktober.

Foruten romsdalingene Orten og Tennøy nominerte Molde Høyre også Torkild Solli Haukaas fra Molde. Han er statssekretær ved statsministerens kontor. Molde Høyre vil også ha med ungdomskandidaten Elise Fiske fra Fræna.

- Fiske har markert seg som en dyktig og tydelig politiker. Hun skaper begeistring og glød både lokalt og regionalt, og vil kunne bli en sentral politiker for Høyre i årene som kommer, sier Frank Gerald Lien.

Her er listeforslaget fra Molde Høyre:

1. Helge Orten - Midsund

2. Trude Fjærli Giskås - Giske

3. Dag Olav Tennfjord – Skodje

4. Britt Janne Tennøy – Molde

5. Vetle Vang Soleim – Smøla

6. Monica Molvær – Ålesund

7. Torkild Solli Haukaas – Molde

8. Turid Engdahl – Kristiansund

9. Geir Ove Vegsund -Sula

10. Elise Fiske - Fræna