I forbindelse med Istad-saken, presiserer distriktssekretær Stig André Heggem at EL & IT ikke var i kontakt med partileder Thorbjørn Myhre, men ba Sidsel Rykhus om et møte med Molde Arbeiderparti, fortrinnsvis Myhre.

– Etter samtale med de tillitsvalgte på Istad, ble vi enig om at jeg skulle be Thorbjørn Myhre om et møte. Før vi rakk dette, fikk jeg en melding fra Sidsel Rykhus, så jeg tok dette opp med henne da, sier Stig André Heggem til Romsdals Budstikke.

Ansatte rasende

Han viser til et utdrag av en samtale han hadde med Sidsel Rykhus på chat om et mulig møte med de tillitsvalgte på Istad om forslaget om et salg av deler av selskapet:

"Heggem: – De ansatte på Istad er rasende over forslaget, og jeg mener det vil være lurt å forkaste eller utsette saken. De tillitsvalgte, fra alle organisasjoner ønsker et møte med Molde AP nå i dag. Lar det seg gjøre?

F.eks. med Thorbjørn.

Rykhus: – Nei. Dette er unntatt offentligheten og det forholder Molde Ap seg til.

Heggem: – Greit det, dere trenger ikke informere. Men å høre på de ansattes synspunkt i en sak før beslutning fattes er ikke i strid med dette. I hvert fall ikke om Thorbjørn stiller som leder av Molde AP?

Rykhus: – Thorbjørn sitter i kommunestyre! Det er straffbart å bryte paragraf 13".