Sammen med sine fagforeningskolleger Jarle Risnes fra NITO og Kristoffer Sletten fra Tekna, var han torsdag blant dem som måtte forlate kommunestyresalen på rådhuset da møtet ble lukket for å behandle Istad-saka – og framtida til deres arbeidsplasser. De frykter for 116 arbeidsplasser i Istad.

Nektet møte

– Vi ba Molde Arbeiderpartis leder Thorbjørn Myhre om et møte for å få legge fram saka vår. Han nektet å møte oss, sier Jon Arne Olsen, som har vært medlem av det LO-tilknyttete El & It-forbundet siden 1981. Han har vært tillitsmann i forskjellige bedrifter i veldig mange av disse åra.

Thorbjørn Myhre benekter at han har vært i kontakt med de ansatte i Istad.

- De har ikke vært i kontakt med meg i denne saken.

- Har de vært i kontakt med andre i Arbeiderpartiet?

- Jeg er blitt gjort kjent med at de har kontaktet Sissel Rykhus, sier Thorbjørn Myhre til Rbnett.

Arbeiderpartiet alliert

– Jeg har opp gjennom alle år betraktet Arbeiderpartiet som en alliert. Arbeiderpartiet og LO har alltid hatt nær tilknytning. I denne saka føler jeg at Molde Arbeiderparti har gått helt bort fra grunnverdiene partiet står for. De er mer opptatt av å komme i posisjon, og føre en politikk som egentlig ikke er arbeiderpartipolitikk.

– Du er skuffet over at Arbeiderpartiets formannskapsgruppe gikk inn for å selge deler av Istad?

– Ja, det må jeg si. Jeg hadde ikke forventet det fra den kanten, sier Jon Arne Olsen, som er overrasket over partiets stemmegivning i Istad-saka.

Nei til møte

Jon Arne Olsen forteller at de onsdag hadde kontakt med Molde Arbeiderpartis leder Thorbjørn Myhre.

– Han ville ikke møte oss fordi saka var unntatt offentlighet. Da ville han heller ikke snakke med oss. Han ville ikke engang høre våre synspunkter på saka. Jeg hadde ikke forventninger om at han skulle komme og informere oss om saka. Men vi hadde forventninger om at han ønsket å høre hva vi hadde å si, sier Jon Arne Olsen.

Men denne kontakten benekter Myhre at skal ha skjedd.

- De har ikke vært i kontakt med meg, og så vidt jeg har fått brakt på det rene så er tidsnød årsaken til at de ikke kunne møtes. Det har vært et meget stramt tidsskjema i dag, sier Myhre til Rbnett.

– Hadde du forventninger om at han ville møte dere?

– Ja, jeg hadde ventet det – og at de i beslutningen og tok hensyn til synspunkt fra de ansatte i Istad. Uansett hva beslutningen blir, synes jeg det hadde vært greit at han hadde villet høre på hva vi hadde å si før de bestemte seg i saka, sier Jon Arne Olsen.

Unison Ap-gruppe

Arbeiderpartiets formannskapsgruppe stemte unisont for at Molde kommune skal gå inn for et salg av kraftdelen av Istad. I formannskapet var stemmetallene seks-seks. Med setteordfører Sidsels Rykhus (A) sin dobbeltstemme, ble det flertall for å tilrå salg av kraftdelen av Istad.

SV var ikke til stede i formannskapet da Istad-saka ble behandlet. Hadde partiet vært det, kunne voteringen fått et annet utfall.

Mindretallet stemte for et forslag fra Geir Blakstad (H) om at Istad skal beholde virksomhetene som de har. I tillegg innebar Blakstads forslag at Istad som følge av kommunereformen, også skal ta over Nesset Kraft.

Lukket møtet

Molde kommunestyre vedtok enstemmig å lukke møtet da Istad-saka ble behandlet. Ordfører Torgeir Dahl (H) fratrådte som inhabil, fordi han er styreleder i Istad. Det gjorde også flere andre med verv i Istad – eller med familiemedlemmer som har verv.

Istad-tillitsvalgte: Jon Arne Olsen i El & IT-forbundet, Jarle Risnes i NITO og Kristoffer Sletten i Tekna utenfor bystyresalen under behandlinga av Istad-saka. Foto: Egil H. Torvik Foto: Egil H. torviT