*) Overskriften lød tidligere «Går imot eget bygdelag – vil ikke at Angvik skal bli en del av nye Molde kommune». Etter at Stig O. Jacobsen i et leserbrev har utdypet hva han mener om saken, er denne overskriften nå endret.

Forretningsmann og angviking Stig O. Jacobsen – med kontor i Molde – går imot eget bygdelag, skriver Tidens Krav i dag (krever abonnement).

Angvik bygdelag har på vegne av bygdene Angvik, Flemma, Osmarka og Fagerlia bedt om ei grensejustering, slik at de blir en del av nye Molde kommune fra 1. januar 2020. Søknaden ble sendt til Fylkesmannen allerede juli i fjor.

Torsdag 2. november skal det holdes møte mellom Fylkesmannen og bygdelaget samt ordførere og rådmenn fra Gjemnes og Molde.

– Vedtaket er gjort

Nå sier Stig O. Jacobsen til Tidens Krav at dette er tullete.

– Gjemnes er en langstrakt kommune. I forbindelse med kommuneinndelingen var det relativt stor forskjell på hvor folket ville. De på ytre hadde nærhet til Kristiansund, mens de på indre hadde sterkere nærhet til Molde. Det ble knapt flertall for å fortsette som egen kommune, og det kan man mene hva man vil om, men når det er sagt: Vedtaket er gjort, og vi må stille oss solidarisk bak, sier han til avisa.

Rådmannens anbefaling

Gjemnes-rådmann Birgit Eliassen innstilte på at Gjemnes burde bli en del av nye Molde kommune da kommunereformen var til behandling i kommunestyret i Gjemnes. Flertallet (ti mot sju) ønsket ikke dette, men heller fortsette som egen kommune.

– Ikke verdt prisen