Rådmann Oddbjørn Vassli i Rauma kommune fikk applaus fra salen da han viste før- og etter-bilder fra Åndalsnes sentrum under Tettstadkonferansen. Kommunen har jobbet knallhardt for å utvikle Åndalsnes sentrum til en attraktiv småby med økt handel, service og boligbygging i sentrum.

– Vi har tatt i bruk absolutt alle tenkelige virkemidler. Men avgjørende har vært politisk mot og vilje.

Vassli trakk fram innføring av korttidsparkering i sentrum – som førte til etableringen av Coop i sentrum, og nedlegging av fire sjukehjem rundt i kommunen til fordel for nytt helsehus i sentrum som avgjørende grep. Helsehuset har gitt et stort antall nye arbeidsplasser i sentrum, som igjen har ført til nye etableringer – og mere liv.

– Prikken over i’en var Tindesenteret som ble lagt midt på kaia.

Totalt er det investert nærmere en milliard korner i private og offentlige midler i løpet av fem år, inkludert helsehus, Tindesenteret, boliger, cruise Kai og infrastruktur.

Bildene fra sentrum i 2014 og ett år senere viser noe av endringen Åndalsnes har vært gjennom.

Vassli var meget godt fornøyd med konferansen.

– Denne tettstedskonferansen har vært viktig fordi nesten alle kommuner nå jobber med oppgradering og utvikling av sine kommunesentra. Da er det viktig å møtes for å kunne bygge på kunnskap og erfaringene fra hverandre – både fagfolk i kommunene, politikere og nasjonale og internasjonale ressurspersoner. For Rauma har det vært spesielt interessant å være vertskap for denne konferansen siden den falt sammen med åpningen av det oppgraderte sentrum i Åndalsnes.