Veg klar til sjukehuset tas i bruk

– Ny veg mellom Hjelset og Lønset er helt nødvendig. Det ville også vært dårlig samfunnsplanlegging hvis man først bygger nytt fellessjukehus på Hjelset og så ikke tenkte infrastruktur med veger til og fra Hjelset. Derfor er det viktig at vi kan komme i gang med byggingen av Lønset–Hjelset så raskt som mulig, helst i 2018 eller 2019. Poenget er at da kan ny veg stå ferdig til det nye sjukehuset tas i bruk. Her har det vært godt samspill mellom Samferdselsdepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet, sier Helge Orten til Romsdals Budstikke.

Bilistene betaler over halvparten

I Nasjonal Transportplan har de fire partiene som i dag har flertall på Stortinget, lagt inn 600 millioner kroner fra staten til Hjelset-Lønset. 750 millioner kroner er beregnet tatt inn i bompenger fra vegbrukerne.

Den nye vegen mellom Lønset og Hjelset skal bygges høyere oppe i lia enn dagens E39 som følger fjorden. Lengden på den nye vegen blir 9,2 kilometer.

Statens vegvesen har planlagt nyvegen fra Lønset til Hjelset. En animasjon av hvor vegen vil gå og hvordan den er tenkt seende ut, kan du se her.

– Hvor raskt er det mulig å starte anleggsarbeidene på Lønset-Hjelset?

– Vi har laget et planforslag for strekninga. Nå er det opp til Molde kommune å godkjenne planforslaget. Deretter skal vegen prosjekteres. Det tar cirka ett år. Parallelt med dette skal det lages en søknad om å få kreve inn bompenger. Bompengeproposisjonen skal godkjennes av Stortinget. Jeg vil anta at det mest realistiske er at 2018 går med til bompengegodkjenningen og prosjekteringen, slik at byggearbeidene kan starte i 2019, sier regionvegsjef Berit Brendskag Lies i Statens vegvesen Region Midt.