Innbyggerundersøkelsen viser at det er omtrent like mange som stemmer for hver av de tre alternativene; stå alene, slå seg sammen med Molde eller slå seg sammen med Kristiansund. Å bestå som egen kommune skårer litt høyere enn sammenslåings-alternativene.

300 personer er spurt i innbyggerundersøkelsen i Gjemnes.

50 – 46

På spørsmål om hva folk mener er best, dersom det blir bestemt at Gjemnes skal slå seg sammen med andre kommuner, kommer Molde litt bedre ut enn Kristiansund. 50 prosent peker på Molde, 46 prosent på Kristiansund og 4 prosent vet ikke.

Flertallet av de spurte (54 prosent) mener det er best at hele kommunen er samlet ved en eventuell sammenslåing. Det er de eldste, de over 60 år, som synes det er mest naturlig å holde kommunen samlet.

Postnummeret avgjør

Hvilken kommune innbyggerne mener Gjemnes skal slås sammen med, varier geografisk i Gjemnes. I Flemma, Angvik og Osmarka vil 46 prosent av innbyggerne at sin del av kommunen skal gå til Molde, 35 prosent vil til Nesset/Sunndal. 12 prosent mener hele kommunen bør gå til Kristiansund.

Sprikende

43 prosent av deltakerne i innbyggerundersøkelsen i Gjemnes vil ha med minst tre andre landkommuner dersom Gjemnes skal slås sammen med enten Molde eller Kristiansund.