Ifølge Klinge viser RBs sak om Økoteamet i Molde at jobben ikke er gjort for at teamet skal fungere godt nok.

«Sparer til fant»

Øystein Bjørdal i NTL er enig:

– I en så omfattende omstillingsprosess som politiet nå er inne i, forventes det at vi produserer minst like mye som tidligere, men med færre ressurser, sier Bjørdal.

–I en omstillingsprosess er det viktig at vi ikke «sparer oss til fant». Det kan fort bli svært kostbart, både i kroner og i belastning for alle ansatte som gjør sitt ytterste for å holde hjulene i gang i en underbemannet organisasjon, sier han.

Sp-politiker Klinge er kritisk til at økosaker bruker år på å få en påtaleavgjørelse.

Må utjevne forskjeller

Sp var i utgangspunktet ikke for dagens politireform, men stemte for Møre og Romsdal som nytt politidistrikt.

– Men dessverre ser vi at Møre og Romsdal, lik resten av landet, sliter under reformen.

– Hva med ressursene til fylket, som har lavest bemanning i landet?

– I den nye organisasjonen må vi sørge for at det reelt sett er forbedringer i Møre og Romsdal politidistrikt. Det vil det ikke være hvis ikke fagmiljøene blir bedre og man kan ta flere saker. Forskjellen mellom Møre og Romsdal og andre distrikt er for stor. Det er ingen tjent med, sier Klinge.

– Frp burde bidratt

Klinge viser til at det er justisministeren som i sitt tildelingsbrev kan legge føringer på hvilke distrikt som eventuelt får en større økning.

– Press fra stortingsrepresentanter er bra, men særlig fra representanter fra samme parti som statsråden. I praksis burde Harald Tom Nesvik, som er parlamentarisk leder i Frp, undervegs i perioden ha lagt inn en ekstra innsats for å sørge for bedre bemanning i politidistriktet her i forbindelse med sammenslåingen, sier hun.