– Vi mener å ha dannet oss et rimelig klart bilde av hva som har skjedd. Det omfatter én gjerningsmann og én fornærmet, forteller hovedetterforsker i saka, politiførstebetjent Dag Erling Austvik, til Romsdals Budstikke.

En 23-åring skal ha knivstukket en gutt i slutten av tenåra tre ganger i nakke- og skulderområdet, i Hatleliblokka den 29. september i fjor. Det sier den ferske tiltalen signert politiadvokat Tove Alfarnes i Møre og Romsdal politidistrikt.

Gikk imellom

Ifølge etterforskeren bodde de to i hver sin etasje i blokka, men er ikke lenger beboere.

Knivstikkingen skjedde i en hovedgang litt unna leilighetene. Tre personer ble skadd og to menn pågrepet og siktet for legemsbeskadigelse med kniv.

– Hvorfor endte dere opp med én tiltalt?

Konflikt

Offer og gjerningsmann kjente hverandre fra før.

– Hva slags konflikt lå bak?

– Det var én konkret uoverensstemmelse mellom de to, så det er ingenting å frykte for utenforstående. Hva den var konkret, vil jeg ikke gå inn på nå. Kanskje får vi mer utfyllende svar i retten, men det er nok ingen garanti for det, sier etterforskeren.

Språkbarriere

Gjerningsmann og offer har samme utenlandske nasjonalitet.

– Har språkbarrieren vanskeliggjort etterforskningen?

– Når all kontakt må gå via tolk, blir det jo litt tungvint. Det er utfordrende å få fram alle nyanser – begge veger. Vi blir veldig avhengig av at tolkene er gode, sier Austvik.

Truet med kniv

Den unge mannen var sjøl fornærmet i en annen sak som gikk for Romsdal tingrett nylig.

Dommen fra 1. februar beskriver hvordan en flere ganger straffedømt tok seg inn i leiligheten til 23-åringen og angrep ham og en kamerat med kastekniver. Kameraten ble rispet i ansiktet, men 23-åringen unnslapp ved å gjemme seg på et vaskerom.

Måtte sy

Etter episoden i Hatlelia ble tre personer fraktet til sjukehus for behandling. Fordi situasjonen var uavklart, tok politiet ingen sjanser og satte ut vakthold på Molde sjukehus.

Den fornærmete fikk stikkskader på nakke- og skuldermuskulatur som måtte sys. Skadepotensialet blir utvilsomt et tema i retten når saka skal opp i Romsdal tingrett 23. august i år.

– Det handler om hvor mye skade angrepet kunne ha forårsaket, når man ser på vitale deler i nærheten på kroppen, forklarer Austvik.

– Tross språkbarrieren, mener vi å ha et rimelig klart bilde av hva som skjedde i Hatleliblokka 29. september i fjor, sier hovedetterforsker politibetjent Dag Erling Austvik. Foto: Odd Roar Lange