Episoden i Hatleliblokka i Molde tirsdag kveld, der fire personer var involvert i knivstikking, preger naboene dagen derpå.

– Alle snakker om det. Vi føler oss utrygge når sånt skjer. Trenger vi å ta mer forholdsregler i framtida? sier nabo Kurt Mouritsen til Romsdals Budstikke onsdag formiddag.

Blod på golvet

Mouritsen bor i samme etasje som knivstikkingen skjedde. Sent tirsdag kveld så han gangen sin bli vasket for blod.

– Det var en del blod på golvet. Det var en skremmende opplevelse, sier han.

– Det er greit å kjenne til naboene sine, og vi har etter hvert flere utenlandske familier i blokka som fungerer godt her, men i denne leiligheta var det vanskelig å oppfatte helt hvem som bodde der, sier Mouritsen.

Ble stengt ute

Tirsdag kveld var Mouritsen ute for å lufte hundene. Da han kom tilbake rundt klokken 19 ble han møtt av et uvanlig syn, og måtte holde seg ute i rundt 1,5 time.

– Til slutt ba jeg kona kaste ned bilnøklene, så jeg kunne låse inn hundene i hvert fall, forteller han.

Fullt utrustet og væpnet politi hadde tatt kontroll over oppgangen.

– Det virket som de lette etter noen. Rundt femten av naboene sto utenfor og fikk ikke slippe inn. Andre fikk beskjed om å holde seg inne i leilighetene.

Deretter ble to menn pågrepet.

Godt miljø

Ifølge flere naboer som Romsdals Budstikke snakket med, er det en del kommunale leiligheter i blokka, men naboene har ikke har opplevd lignende som tirsdag kveld.

– For mange år tilbake var det en del bråk med disse leilighetene, da med etnisk norske. Det ble tatt tak i, og de siste årene har det vært veldig bra, forteller en nabo som ikke ønsker navnet sitt i avisen.

Mouritsen understreker at Hatleliblokka er et godt sted å bo. Sjøl flyttet han tilbake til blokka igjen etter 30 år i Elnesvågen.

– Det er nært både byen og marka. Tross episoden, er det et veldig godt sted å bo, sier han.