Rauma kommune vedtok i fjor å gi kontrakten på bygging av det nye helsehuset på Åndalsnes til Hent AS. Den lokale entreprenøren M. Kristiseter AS klaget på vedtaket, men vant ikke fram. Nå varsler selskapet gjennom sin advokat søksmål mot kommunen. Kristiseter mener kommunen har gjort en vesentlig feil og at tilbudet fra Hent burde ha vært avvist.

I brevet til kommunen tydeliggjøres det ikke spesielt hva denne feilen går ut på. Det vises til tidligere dialog mellom partene. Men det skal blant annet handle om et forbehold Hent AS hadde tatt om marktrykk på tomta. Dette har medført betydelige kostnader for kommunen i form av en motfylling i sjøen.

Kristiseter ble nr. 2 i anbudskonkurransen og ville ha fått kontrakten dersom tilbudet fra Hent hadde blitt avvist. Selskapet mener å ha lidt et økonomisk tap på 30 millioner kroner.

Nå skriver advokaten at de ber kommunen svare på om de bestrider dette kravet.

- Hvis partene ikke kommer til en løsning innen 14 dager fra da brevet ble sendt (20. oktober), vil det bli tatt ut stevning. Dette vil medføre ytterligere omkostninger som vil kreves dekket av Rauma kommune, skrivet advokat Morten Goller på vegne av M. Kristiseter.

Ordfører Hustad bekrefter overfor Rbnett at kommunen har mottatt varsel om søksmål.

- Det synes jeg selvfølgelig ikke er noe hyggelig, men jeg føler samtidig at kommunen har en god sak, sier Hustad.