Politikerne i Rauma kommunestyret smilte til hverandre. Tirsdag ettermiddag sluttet samtlige 27 representanter seg til et forslag som Magnhild Vik (Sp) satte fram på vegne av alle partiene i kommunestyret om å bygge produksjonskjøkken i det nye Åndalsnes helsehus.

–Jeg er litt stolt over at vi klarte å komme fram til enighet.  Enig har vi nesten ikke vært før i dette kommunestyret i så viktige saker, sa Magnhild Vik i kommunestyret.

På vegne av Høyre, Frp, Uavhengig, Venstre, KrF, SV, Senterpartiet og Arbeiderpartiet satte Vik fram forslag partiene var blitt enige om kvelden i forvegen:

Det skal bygges produksjonskjøkken i helsehuset. Kjøkkenet skal drives ut fra prinsippet kok-kjøl. Det er muligheter for kok-server for beboerne i helsehuset. Avtalen med Wenaasgruppen om tilskudd på til sammen 41 millioner kroner gjelder. Avtalen innebærer at Wenaasgruppen betaler 30 millioner kroner innen 30 dager etter at avtalen med entreprenøren Hent er inngått og godkjent i kommunen. De resterende 21 millioner kronene skal Wenaasgruppen betale innen 30 dager etter at bygget er overtatt fra entreprenøren.

Ordfører Lars Olav Hustad roste kommunestyret for å ha klart å komme til en løsning om kjøkkenløsningen i helsehuset.

Vedtaket i kommunestyret fører til at den offentlige tannklinikken som Møre og Romsdal fylkeskommune skulle leie lokaler til i helsehuset, ikke får plass i helsehuset. Hvor tannklinikken skal holde til, vil kommunen samarbeide med fylkeskommunen om å finne lokaler til.