Kristiansundfirmaet CC Norway får tillatelse til å drive flybuss mellom flyplassene og hotellene i Molde og Kristiansund. Det er klart etter at det ble 8-3 i samferdselsutvalget for å godkjenne bussdrifta. Senterpartiet, Venstre og Uavhengig valgliste Sunnmøre stemte mot etableringen.

Det har ikke vært egen flybuss i Molde de seks siste åra, men nå vil CC Norway sette opp busser som tar inntil 16 passasjerer. Bussen skal gå mellom hotellene og flyplassen, og rutene vil følge når flyene kommer og går. Om flyet er forsinket, venter bussen til passasjerene er ute.

- Ikke en konkurrent

I søknaden om etablering, skriver selskapet at de vil ta 85 kroner i ordinærpris.

– Det er viktig å få fram at vi ikke ønsker å være en konkurrent til rutetilbudet i de to byene. Vi sikter oss utelukkende inn mot hotellgjester, og ikke de som skal til Nordbyen eller vil hoppe av på Kviltorp, sa daglig leder Torben Malme da Rbnett intervjuet ham i begynnelsen av august.

Sist Molde hadde egen dedikert flybuss var i 2010. Tilbudet ble lagt ned på grunn av for lav lønnsomhet.

– Trafikken på flyplassen har jo bare økt siden vi sist hadde en dedikert flybuss. Det er hyggelig å se at flere nå er interessert, sier Malme.

Nei fra drosjene

Molde taxisentral var i likhet med sine kolleger i Kristiansund negativ til etableringen. I høringsuttalelsen skriver de blant annet:

"Vi registrerer at CC Norway i sin søknad svartmaler transportsituasjonen til og fra Molde Lufthavn, mens det i virkeligheten er et drosje- og busstilbud idag som er bedre og billigere enn hva CC Norway kan tilby publikum. Det er vår mening at dersom CC Norway gis ruteløyve for flybuss i Molde vil det forringe dagens og fremtidens kollektivtilbud ved Molde Lufthavn."

I dag er det et samarbeid mellom flere aktører om transport til og fra flyplassen.

"Dagens løsning for flybuss i Molde er kommet i stand etter samarbeid mellom Molde Næringsforum, byens hoteller, Avinor, Møre og Romsdal Fylkeskommune, Aukra Auto, Nettbuss og Molde Taxisentral. Denne prosessen har utviklet seg over flere år og vier på et nivå som sørger for et regelmessig tilbud om buss, tilpasset flytidene, mellom sentrum og flyplassen. Tilbudet er under stadig utvikling til å omfatte flere busser og flere avganger til og fra sentrum av Molde og andre steder som sokner til Molde Lufthavn. Dette tilbudet er bedre enn hva CC Norway vil tilby, passasjertallene tilsier også at det ikke er rom for en aktør som kjører kun til hotellene", skrev Molde taxisentral.

Innsigelsen hjalp imidlertid ikke, og dermed er det klart for ny flybussrute i Molde og Kristiansund.