Det er Kristiansund-selskapet CC Norway AS som ønsker å starte opp en dedikert flybuss i Molde og Kristiansund.

– Ser behov

Under merkenavnet Crewcharter har selskapet siden 2006 tilrettelagt for mannskapsskifte på supplyskip og oljerigger, med blant annet transport. I en søknad til Møre og Romsdal fylkeskommune forteller daglig leder Torben Malme at selskapet har fått en rekke henvendelser fra hotell og Avinor i de to byene om et kollektivtilbud som er for dårlig.

– Vi ser at det er et behov for et busstilbud som er dedikert til flytrafikken og ønsker å prøve oss, sier Malme til Rbnett.

Allerede i slutten av august vil flybussen kjøre sine første turer i Kristiansund på bestilling fra hotellene.

Kun til flyplassen

I dag går er busstilbudet fra flyplassen i Molde drevet av Aukra Auto og FRAM i forbindelse med rutetrafikken og enkelte avganger med maxitaxi. I motsetning til de etablerte rutene vil det nye tilbudet fra CC Norway gå kun mellom hotellene i byen og flyplassen.

– Vi vil følge flyene og ikke ruta. Om flyet blir forsinket følger vi det, ikke noen ruteplan, sier Malme.

– Det er viktig å få fram at vi ikke ønsker å være en konkurrent til rutetilbudet i de to byene. Vi sikter utelukkende på hotellgjester, og ikke de som skal til Nordbyen eller vil hoppe av på Kviltorp.

Selskapet har sendt inn søknad til fylkeskommunen om et nytt løyve til flybussen. Slik at bussen ikke må kjøre på bestilling av hotellene, men kan sjøl sette opp avgangene. Samferdselsutvalget vil etter planen behandle søknaden 26. oktober.

– Positivt

Dagens tilbud kom på plass etter at Avinor, Molde kommune, Møre og Romsdal fylkeskommune, Aukra Auto, Molde Næringsforum, Molde taxi, Molde Lufthavnutvikling og hotellene i Molde i 2014 gikk sammen om å bedre kollektivtilbudet til og fra Årø.

– Vi har for så vidt lykkes med den intensjonen, men ønsker jo at tilbudet skal være så godt som mulig. At flere aktører kommer på banen er derfor positivt, sier lufthavnsjef John Offenberg til Romsdals Budstikke.

Sist Molde hadde egen dedikert flybuss var i 2010. Tilbudet ble lagt ned på grunn av for lav lønnsomhet.

– Trafikken på flyplassen har jo bare økt siden vi sist hadde en dedikert flybuss. Det er hyggelig å se at flere nå er interessert.