Onsdag kveld gikk fire ordførere ut på Rbnett og sa de ikke ville gå for en storkommune i Romsdal. Dette var Bernhard Riksfjord i Aukra, Odd Helge Gangstad i Midsund, Geir Inge Lien i Vestnes og Tove Henøen i Fræna.

– Vi er blitt enig om at dette er et alternativ vi ikke vil gå for. Det er kort og godt skrinlagt, sa de til Romsdals Budstikke.

Møtes om to uker

Torgeir Dahl, som lanserte ideen om å slå sammen kommunene i Romsdal allerede i 2004, lenge før den nasjonale kommunereformen var et tema, sier han ble overrasket over utspillet. Han tror fortsatt en slik stor romsdalskommune ville vært en god løsning.

– Utspillet til de fire kom litt overraskende all den tid alle romsdalskommunene samt Eide og Gjemnes skal ha et møte om to uker der kommunereformen og arbeidet videre skal diskuteres, sier Dahl.

ROR har både styremøte og medlemsmøte torsdag 26. november.

Hva med kommunestyrene?

Et annet moment som overrasket ham var at utspillet kom mens kommunene fortsatt er i utredning – kommunestyrene har ennå ikke konkludert.

– Ja, det var overraskende at ordførerne går ut på denne måten når kommunestyrene sier de vil ha dette alternativet vurdert, sier Dahl.

– Jeg er heller usikker på om uttalelsene fra disse fire ordførerne er fundert i kommunestyrene. Etter det jeg vet har ikke de konkludert.

– Så du vil ikke gravlegge ideen om et stor-Romsdal?

– Nei, vi har vedtak i ROR og vi har også kommunestyrevedtak i flere av kommunene om å utrede dette, så alternativet om stor-Romsdal er ikke gravlagt.