I formannskapet tirsdag kom Terje Tovan, Borgerlisten, med en rekke påstander om Venstre sin politikk om strandsone og fortetting.

Problemet er at påstandene er grunnløse !

Først var det Bjørsetsaga.

Tovan har helt rett i at Venstre er en forkjemper for å bevare uberørte strandlinjer i Molde.

Men det har ikke vært uberørt strandlinje på Bjørsetsaga på en mannsalder. Hele området består av fylling i sjø.

Området vest for Bjørsetsaga fullt utbygd med naust og boliger. Der er det også fylling i sjøen.

Ingenting av den uberørte strandlinja er igjen.

Med det delte forslaget som ligger inne i planen, og som Venstre støtter, blir Bjørsetsaga (som er regulert til Industriområde i dag) etablert som friområde.

Vest for Bjørsetsaga og Kvam Skole blir definert som boligområde. Hvordan dette blir utbygd blir bestemt senere gjennom en samlet reguleringsplan. I Formannskapet fikk Venstre flertall for at dette skal reguleres som ett område, og man kan da sikre en god løsning på begge sider av Julsundvegen.

Så til fortetting på nordsiden av Sandvegen.

Tovan påstår at jeg (og Venstre) har sagt tidligere at det bare er området nord for Parkvegen som skal være grønt. Dette er ikke riktig.

Regner med at Tovan har lest dette i en artikkel i RB 29.juni 2015 hvor jeg be intervjuet om den nye planen, og spesielt om fortetting. Da sa jeg følgende :

«Eksempler på grønne områder er Moldegård med Banehaugen og fra Svenskebyen vestover på oversida av Parkvegen».

Nettopp eksempler. Det betyr ikke at det er det eneste området som kan være grønt. Det ser vi også av planen som er til behandling. Det er mange flere områder enn dette eksemplet.

Venstre er opptatt av sentrumsutvikling for å tiltrekke seg nye innbyggere. Derfor har vi gått aktivt inn for bygging av Sjøfronten, plassering av Plassen i sentrum osv. Det betyr ikke at alle skal bo på taket av Plassen. Hovedargumentet for å bevare området nord for Sandvegen er at vi har identifisert tilstrekkelig med andre sentrumsnære områder for boligbygging.

Det er mulig at Tovan er inspirert av den amerikanske valgkampen, men jeg håper at vi kan holde oss med et større saklighetsnivå i den hjemlige debatten.

Olbjørn Kvernberg (V), tidligere leder i Plan- og Utviklingsutvalget

--------

Vil du skrive i På tråden? Legg inn ditt korte innlegg her!

Vil du skrive leserinnlegg? Skriv inn ditt innlegg her!

Her finner du meningsstoffet i Nordvest debatt - Rbnetts nye meningsportal

Følg Nordvest Debatt på Twitter

Følg Nordvest Debatt på Facebook