Romsdal tingrett åpnet mandag konkurs i boet til Restauranthuset Molde AS, ifølge en melding fra Brønnøysundregistrene. Utestedet Rød – Bare Blå i Storgata i Molde er dermed for tida stengt.

– Det jobbes for en rask avklaring med tanke på videre drift, sier bobestyrer, advokat Erik Wold, til Rbnett.

Wold forteller at opplyst gjeld er på 5,8 millioner kroner.

Moms på live-billetter

Ifølge de offisielle regnskapstallene hadde Restauranthuset Molde AS en omsetning på nesten 15 millioner kroner i 2016 og et driftsresultat på litt over én million kroner. Også i 2015 var det overskudd, rundt 600.000 kroner.

– Hva har skjedd i 2017 som kan forklare at selskapet nå er konkurs?

– Selskapet har opplyst at de har hatt en svak høst og fått et stort momskrav fra skattemyndighetene, sier Wold.

Han sier momskravet er knyttet til billettsalg ved livekonserter.

– Selskapet har lagt til grunn at dette ikke er momspliktig, mens skatteetaten nå har slått fast at det skal betales moms. Det samlete kravet var så stort at selskapet ikke lenger er i stand til å betjene gjelda si, sier Erik Wold.

– Beklaget på det sterkeste

Daglig leder og styreleder Elisabeth Hoem skriver dette i en kort pressemelding:

«Restauranthuset Molde AS er ikke i stand til å betjene sine økonomiske forpliktelser og har i dag sendt oppbudsbegjæring til Romsdal tingrett. Vi beklager på det sterkeste negative konsekvenser for våre leverandører og kreditorer. Vi vil rette en stor takk til våre ansatte, artister, samarbeidspartnere og gjester.»

Hoem var også eier av selskapet sammen med Johan Sjåstad Braaten.

Tradisjonsrikt utested

Restauranthuset Molde AS ble etablert i 2011 og besto da av Rød – Bare Blå og Restaurant Gørvell, som seinere er avviklet. De beskriver seg som en sentral møteplass i Molde siden 1908. Dagens Storgata 19, som først het Romsdalsheimen, ble bygd i 1949. Her drev Romsdal Ungdomssamlag Kaffistova - et populært samlingspunkt opp gjennom etterkrigstida.

Seinere ble Romsdalsheimen solgt, og skiftet navn til Hotel Molde. Hotelldriften ble nedlagt for noen år siden. En periode ble rommene brukt til studenthybler.

Opp til huseier hva som skjer med hyblene

Leiekontrakten til konkursselskapet omfatter hele bygget, og det har blitt drevet fremleie av de tidligere studenthyblene.

– Boet har i dag erklært at det ikke vil tre inn i leiekontrakten. Det er derfor nå opp til huseier Molde Byutvikling AS å håndtere videre utleie, opplyser bobestyrer Erik Wold.