Investorene Knut Hungnes og Kjell Armand Stub har overtatt alle aksjer i Molde Byutvikling AS, som eier Storgata 19, der Romsdalsheimen og Hotel Molde tidligere holdt til.

I dag ligger restauranten Rød i førsteetasje, mens resten av bygget består av hybler.

Åtte selgere

De åtte eierne som nå har solgt seg ut av Molde Byutvikling er U Aandahls Eftf AS, Ivar Kosberg AS, Sparebanken Møre, EBIT AS, Wenaas-gruppen AS, Møre og Romsdal Boligbyggelag, Dahl Invest AS og Røsok Holding AS. De satt alle med 12,5 prosent hver av aksjene.

Knut Hungnes og Kjell Armand Stub har kjøpt aksjene i Molde Byutvikling AS gjennom holdingselskapene MB Holding 1 AS og MB Holding 3 AS. Knut Hungnes og Kjell Armand Stub eier 50 prosent hver.

22 millioner kroner

Knut Hungnes vil ikke gå ut med kjøpesummen for aksjene i Molde Byutvikling AS, men sier at de har overtatt aksjene ut ifra en eiendomsverdi på 22 millioner kroner. En eiendom på nordsida av Gørvellplassen lå tidligere også i Molde Byutvikling AS, men den er solgt ut tidligere.

– Hva er bakgrunnen for kjøpet, Knut Hungnes?

– Vi ser på Storgata 19, med dens sentrale beliggenhet, som en attraktiv eiendom. Vi er investorer, og ønsker å kjøpe for å utvikle, leie ut og drifte eiendommen videre. Hele eiendommen er utleid på en langsiktig kontrakt til Restauranthuset Molde. De leier både restauranten og alle de 36 hyblene.

– Det betyr at det ikke vil skje noe med eiendommen etter kjøpet?

– Nei, det er et leieforhold der – og det vil gå videre. Vi vil fokusere mer på det som går på vedlikehold, og ta etter det som må gjøres. Vi vil male utvendig, bytte vinduer og utføre annet vedlikehold, sier Knut Hungnes.

– Vi har som nevnt utleie på gården nå. På sikt kan vi sikkert også se på mulighetene for å utvikle gården til leiligheter. Og for alt vi vet i dag, kan den også bli hotell igjen. Men vi er utleiere. Vi skal verken drive restaurant eller noe annet, sier Knut Hungnes.

Bygd i 1949

Romsdalsheimen ble bygd i 1949. Eiendommen er på 2.330 kvadratmeter.

Det var Romsdal Ungdomssamlag som hadde Romsdalsheimen, med Kaffistova, som et populært samlingspunkt opp gjennom etterkrigstida.

Seinere ble Romsdalsheimen solgt, og skiftet navn til Hotel Molde. Hotelldriften ble nedlagt for noen år siden. En periode ble rommene brukt til studenthybler.