Trommesettet? Det har jeg ikke sett...

De lager de utroligste rytmer bare ved hjelp av munnen og stemmebåndene. Terje Lervik fra Molde filmet tidenes først VM i Human Beatbox.
Video

- Det vil si at man lager rytmer, musikk og lydeffekter med stemmebåndet og munnen, forklarer Terje Lervik(29) i et forsøk på å definere begrepet "Human Beatbox". Nå er han klar med en halv times dokumentarfilm som går på NRK Lydverket onsdag kveld. Uttrykksformen oppstod i hip-hop-miljøet i New York på 80-tallet. Selv fikk Lervik interesse for denne musikkgeneren da han hørte en plate med DJ Jazzy Jeff & Fresh Prince da han var 10 - 11 år gammel. - Jeg begynte selv å trene, og interessen har fulgt meg hele tiden, forteller Terje til rbnett. Men det er først nå han har fått utløp for denne noe uvanlige musikkformen. Han fikk greie på at tidenens første VM i Human Beatbox skulle arrangeres i fjor. Dermed grep han kamera og reiste til Leipzig for å dokumentere begivenheten. Dette ble opptakten til tv-dokumentaren som går igjennom historien til kunstformen. Filmen vi får se på tv består hovedsakelig av opptak gjort i San Fransisco og London det siste året. Vi møter noen av verdens fremste aktører innenfor Human Beatbox. Selv om uttrykket nå har eksistert i 25 år, opplevere utøverne at de sliter med å bli anerkjent. De ønsker at Human Beatbox skal bli ansett som en egen kunstart, forteller Lervik. Terje Lervik jobber nå i barne- og ungdomsavdelingen i NRK Marienlyst og har studert journalistikk og dokumentarfilm i Volda.

Her på rbnett kan kan vi vise noen av Terje Lerviks eksklusive klipp fra VM i september 2005. "Roxorloops" fra Belgia lager de utroligste rytmer. Bedøm selv!Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Video