– Vi skal beholde oss sjøl

Frank Ove Sæther frykter ikke at Ap skal bli for blå.

Glede på gata: Leder Thorbjørn Myhre, gruppeleder Frank Ove Sæther, Hehe Gagnat og Sidsel Rykhus var glade etter medlemsmøtet onsdag kveld.  Foto: Kjell Langmyren

Valg

Arbeiderpartiets gruppeleder mener at samarbeidsavtalen som nå skal undertegnes er bra for Molde. Samtidig understreker han at Ap skal beholde seg selv i samarbeid med Høyre.

– Dette medlemsmøtet var viktig for forankringen av avtalen, sier Sæther til Rbnett etter det vel to timer lange møtet på Folkets Hus i Molde onsdag kveld.

Avtalen

Avtalen som presenteres torsdag skal inneholde ti punkter. Rbnett er kjent med at Arbeiderpartiet får varaordføreren den kommende perioden. Samtidig har partiet måttet akseptere at den politiske styringsmodellen for kommunen ikke skal røres. Dette betyr blant annet at det ikke blir egne utvalg for skole og oppvekst slik partiet har kjempet for.

Etter det Rbnett forstår vil man beholde et formannskap på 13 medlemmer. Dette innebærer at alle samarbeidspartiene blir representert. Det innebærer mest sannsynlig at det ikke er plass til nykommeren i kommunestyret, Miljøpartiet De Grønne. I inneværende periode har alle partiene i kommunestyret også vært representert i formannskapet.

Sjukehuset

En av de viktigste årsakene til avtalen er å få en solid forankring av det nye sjukehuset på Hjelset. Dette prosjektet beskrives av aktørene som et viktig samfunnsprosjekt fore regionen.

– Jeg kan ikke kommentere detaljene i avtalen før i morgen, sier Sæther.

Det samme svaret får vi fra de andre partiene som har vært involvert i forhandlingene.

Både gruppeleder Frank Ove Sæther og andrekandidat Sidsel Rykhus var godt fornøyd. Sistnevnte blir med stor sannsynlig varaordfører den kommende perioden.

– Det er klart at det er litt diskusjon på et slikt møte. Vi var veldig klare på at dette er en god avtale. Samtidig er man jo litt spent når man skal ta dette videre til medlemmene. Min opplevelse var at det var en god diskusjon. Vi fikk flere råd og innspill på hva vi skal passe på. For Arbeiderpartiet i Molde er det viktig at vi kan fortsette å være oss selv. Jeg mener at det som nå skjer er bra fra Molde. Det er derfor vi blir med dette nå, sier Sæther.

Vi har for tiden tekniske problem med vårt kommentarfelt. Vi beklager ulempene det medfører.
Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Valg