Ap særdeles fornøyd

30 av 37 Ap-medlemmer stemte for et bredt politisk samarbeid med Høyre i Molde.

Aps forhandlingsleder Rolf-Inge Pedersen Hjelseth er «særdeles fornøyd».  Foto: Kjell Langmyren

Valg

Forhandlingsleder Rolf-Inge Pedersen Hjelseth er «særdeles fornøyd».

Presis klokka 22 var Arbeiderpartiets ekstraordinære medlemsmøte i Folkets Hus over. Det var en oppstemt Pedersen Hjelset som kunne formidle utfallet.

- Vi var 37 medlemmer til stede, hvilket er meget bra. 30 stemte ja til det store samarbeidet, tre stemte blankt og fire stemte mot. Det er et solid flertall og et tydelig signal om at medlemmene ønsker Ap i posisjon for å påvirke og utvikle politikken som blir vedtatt i årene framover. Vi tar ansvar for Moldes store utfordringer og saker, og er veldig glad for at det at Venstre og KrF også blir med i dette breie samarbeidet, sier Pedersen Hjelseth til Rbnett.

Det er en avtale med ti punkter som torsdag skal underskrives på Molde rådhus. Pedersen Hjelset og Torgeir Dahl har begge signalisert at de ønsker et så bredt flertall som mulig. Nå får de det, i og med at KrF og Venstre også sa ja i kveld. Nøyaktig innhold i avtalen blir offentliggjort torsdag formiddag.

- Sjukehuset var den store saken som forente oss, der kjemper vi alle felles sak. Og så viser det seg at det er flere store saker de to store og bærende partiene i Molde, Høyre og Ap, har sammenfallende syn på. At det er motstand blant enkelte medlemmer mot en slik brei og omfattende avtale, er bare sunt. Det er slik man skaper de gode løsningene. Det store flertallet for avtalen viser imidlertid at Molde Ap synes dette er en klok og riktig veg å gå, sier Rolf-Inge Pedersen Hjelseth.

Vi har for tiden tekniske problem med vårt kommentarfelt. Vi beklager ulempene det medfører.
Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Valg