Egil Strand (H) ordfører

H, Sp, V og KrF enige om makta i Eide.

Bred borgerlig koalisjon i Eide: Eides nye ordfører Egil Strand (H) og historiens første kvinnelige varaordfører i Eide, Birgit Dyrhaug (Sp), med borgerlig støtte i ryggen – f.v. John Helge Strand (V), Finn Joralf Lyngstad (Sp), Eli Sildnes (H), Thor Dyrhaug (V), Arnfinn Lien (forhandlingsleder i Eide Sp), Ole Helge Nerland (H) og Stian Teistklub (H).   Foto: Oddbjørn Harnes

Valg

Onsdag kveld er det klart at Egil Strand (H) blir ordfører i Eide kommende periode.

Birgit Dyrhaug (Sp) blir varaordfører de neste fire åra.


– Ureint trav!

Arbeiderpartiets ordførerkandidat Egil T. Ekhaugen er svært skuffet etter at ordførerforhandlingene.

Formannskapet blir slik: H (2), Sp (1), V (1), Ap (1). Et dokument som utformer en felles politikk ble underskrevet. Det viktigste er her at skolestrukturen ligger fast med tre skoler og at det ikke blir eiendomsskatt.

Blokkene

De store blokkene H (7) og Ap (7) håpte på avtale med Sp (4) som sitter med styrke nok til å skape et flertall i det 21 plasser store kommunestyret, og her trakk Høyre det lengste strået.

To ganger Egil

Høyres Egil Strand og Arbeiderpartiets Egil T. Ekhaugen ville begge svært gjerne bli ordførere.

Lang dags ferd

Møtet som startet kl. 17 med Sp varte i godt over 1 time uten at noe resultat forelå. Vel halv sju ble det pause. Sp-forhandlerne forlot møtet for å avklare noen spørsmål.

– Dette kan ta lang tid, var kommentaren til Finn Joralf Lyngstad (Sp) idet han passerte RBs utsendte.

KrF og V er med

Fra vel kl. 18 ble også Venstre (2) og Kristelig Folkeparti (1) med i forhandlingene. Ifølge Egil Strand var det av betydning å få flertallsgruppa størst mulig. Med de to partiene vil flertallsgruppa telle 14, mot bare 11 sammen med Sp.

Skyggeboksing

I løpet av onsdag skjedde ikke mye, så vidt Romsdal Budstikke kjenner til. Tidlig på dagen ble det opplyst at Sp skulle møte H kl. 12 i rådhuset. Et stalltips var at det gikk mot en avtale mellom de to. Møtet ble så utsatt til kl. 17 av praktiske årsaker. Så ble det opplyst at H skulle møte Ap kl. 16 på ordførerens kontor, men heller ikke dette møtet ble noe av fordi Ap meldte avbud.