Storm.no: Hvit jul i Romsdal – yr.no: Ikke et snøfnugg i sikte

Meteorologene er uenige om det blir hvit jul eller ikke i romsdalsregionen.

STORM LOVER SNØ: Meteorologene i StormGeo mener det blir mer snø før jul i det meste av romsdalsregionen. I ytre strøk vil det være mer sludd enn snø, varsler de. Her fra Romsdalsmuseet desember for tre år tilbake.  Foto: Erik Birkeland

JULESTEMNING: Flere steder i romsdalsregionen ligger det allerede snø – og mere vil det bli, ifølge storm.no. Meteorologisk institutt er uenige.  Foto: Bjørn Brunvoll

Vær

Drømmer du om hvit jul? I romsdalsregionen kan vi få det i år, mener meteorologene i StormGeo, som blant annet leverer værvarselet til TV 2.

De mener det vil komme snø fra lørdag ettermiddag, gjennom natta og fram til ettermiddagen på lillejulaften. I indre strøk er det meldt opptil 8-10 minusgrader, men storm.no melder likevel snø til helga. I ytre strøk kan det bli i form av sludd, for her vil det bli rundt null og opp til pluss 2-3 grader.

På julaften vil det være oppholdsvær, ifølge storm.no, men det vil bli mer nedbør i romjula, enten i form av snø (indre strøk) eller regn og slutt (i ytre).

Storm leverer i dag varsel til og med nyttårsaften. Da vil det bli overskyet og nedbør i romsdalsregionen, mener deres meteorologer.

Meteorologisk institutt, som står for varslingen på yr.no, ser ikke det samme. På deres langtidsvarsel, som i skrivende stund går fram til 2. juledag, er det ikke så mye som et snøfnugg – eller en regndråpe – i romsdalsregionen.

Det vil være oppholdsvær og temperaturer mellom pluss fire og minus fire i hele langtidsperioden, mener de.