Venter kraftig vind i kveld

Oppdatert farevarsel - men vil ikke kalle det ekstremvær

Kan det lokalt komme vindkast på 35-45 m/s

Se hele bildet lengre ned i saken.  Foto: Meterologene

Vær

Meterologisk institutt har meldt at de overvåker Møre og Romsdal ekstre nøye denne helga. Det gjør de fordi det fra søndag kveld er ventet sør og sørøst liten storm utsatte steder, periodevis full storm i fjellet. Fra natt til mandag kan det lokalt komme vindkast på 35-45 m/s. Den sterkeste vinden vil vare til og med natt til tirsdag.

– Vi har sett grundigere på prognosene, og det ser ut til at Nordfjord, indre strøk av Møre og Romsdal og Dovrefjellområdene kan få de kraftigste vindkastene og vinden i fjellene, sier statsmeteorolog Lars Andreas Selberg til NRK.

Søndag kveld melder 110-sentralen i Møre og Romsdal om løse gjenstander som blåser fra nybygg på Amfi Moa i Ålesund.

Meterologoene er spent på hvordan den kraftige vinden vil slå ut i fjellet spesielt.

– Gjenstander med store vindfang kan blåse over ende. Broer kan stenges, og det er fare for skade på bygninger og infrastruktur. Sterk vind kan føre til kansellerte avganger med båt, fly og annen transport. Fest alle løse gjenstander og unngå å bevege deg unødvendig utendørs, skriver meterologene konkret i sitt OBS-varsel.


Kraftig uvær vil ramme Midt-Norge

Det er ventet kraftig vind med vindkast opp i orkan styrke på Vestlandet og Trøndelag fra søndag kveld. Vinden kan spre seg til store deler av landet.