Tema

fredag 26.11 2021

TETT PÅ

Liv og røre: – Det kommer gjerne noen salver når jeg snakker om dette

Hvis du diskuterer kjøtt og klima med Liv Sølverød er det fare for at det kommer noen salver.

torsdag 11.11 2021

Laks trekkes tilbake etter funn av listeria

Salmar AS og Rema 1000 trekker tilbake et parti av produktet «Fiskeriet lakseloins 300gr» etter funn av listeriabakterier i en rutinekontroll.

mandag 01.11 2021

Skulle til Italia, endte opp i Molde – nå har ekteparet åpnet ny butikk

Mandag åpnet Gudbjørg og Egil dørene til Matgalleriet Delikatesse i Romsdalsgata. Allerede en halvtime etter åpning ba en av kundene om å få flytte inn.

lørdag 23.10 2021

– Er det én matkultur som har bevart seg, så er det lefsetradisjonen

Foredrag, musikk, tradisjonsmat, håndverk og lefser i tusentall på tidenes andre utgave av Lefsefestivalen.

lørdag 02.10 2021

De fikk Hellstrøms smaksløker til å gå bananas

onsdag 15.09 2021

Nå er hun nominert til denne prisen

Maria Berg Hestad er mellom de nominerte til Matprisen 2021, i kategorien formidling.

søndag 01.08 2021

Godt bær-år

I år bognar det med bær. Ingunn har god tilgang på råvarene – her deler ho sine beste oppskrifter

Det bognar med bær i hagar og utmark. Ingunn Havnen har rips som sin favoritt.

torsdag 22.07 2021

Snart åpner en ny restaurant i Molde: – Vi vil skape noe helt spesielt

Et nytt restauranttilbud er i ferd med å etablere seg i Molde sentrum.

lørdag 10.07 2021

Interessen for livet under havflata har Astrid hatt med seg siden ungdomsdagene. Nå gir hun ut bok

– Det panserkledde vesenet har sansene i orden, forteller Astrid Woll. Med boka si «Krabben» håper hun å øke kunnskapen og ikke minst respekten for den fantastiske ressursen som taskekrabba er.

fredag 28.05 2021

Har vært kjedens beste spisested hver dag siden åpning – har allerede passert 1 million i omsetning

Sabrura i Molde har vært kjedens beste restaurant, målt i omsetning, hver dag siden de åpnet dørene.

søndag 21.02 2021

Fisker etter framtidas kokker

For Rauma vgs. er det litt hell i uhell at to dyktige elever som sjøl gikk ut av skolen for få år siden er koronapermitterte – og opptatt av rekruttering.

tirsdag 16.02 2021

Håvard har laget mat siden han var barn. Nå er han tatt ut på kokkelandslaget

Kokk fra Julsundet skal forsvare Norges ære på kjøkkenet.

tirsdag 29.12 2020

De jobber på Michelin-restauranten Credo: – Det er ingen begrensninger for hva man kan oppnå, bare man vil det selv

Tonje Viveka Venås (19) og Ine Madelen Olsen (20) arbeider på Michelin- restauranten Credo i Trondheim. – Det er ingen begrensninger for hva man kan oppnå bare man vil det selv, sier Tonje.

lørdag 19.12 2020

Skråblikk:

Jeg tenker straks på min far som ville snudd seg i grava. Selv vrir jeg meg i levende live – hvor har det blitt av fettet på ribba?

fredag 04.12 2020

Jobben til Kim Inge (26) fikk smilefjes på første forsøk – flere i serveringsbransjen har fått besøk

Flere av spise- og serveringsstedene i Molde har i løpet av høsten fått besøk av Mattilsynet i høst og vinter. Slik har det gått.

tirsdag 01.12 2020

Legger ned populært mattilbud i Molde: – Det er mange grunner til at jeg ser meg nødt til å stenge

Alejandro Alvarez Pernia sier han vil legge ned driften av Medly food.

lørdag 14.11 2020
5

Spesiell fiskehistorie

Bjørn fiska torsk med plastpose

Da torsken på grunn av floa forvilla seg inn på graset, prøvde Bjørn Ruland ein heilt ny fiskemetode: plastpose.

onsdag 04.11 2020

Fredrik (19) og Emma (18) til topps i kokkekonkurranse

Emma Silset Herskedal og Fredrik Lervik er best av kokkelærlingene i fylket. Nå venter semifinalerunde i Stavanger neste år.

fredag 23.10 2020

FRIHELG

«Om noen er i tvil: Man trenger absolutt ikke reise ut av fylket for å få en bra restaurantopplevelse»

søndag 18.10 2020

Gossen Bygdekvinnelag spanderte lammeslakt til 9.klassingane på Gossen

– Dette var både lærerikt og nyttig!

Dei kjem sjeldan tomhent på besøk, damene i Gossen Bygdekvinnelag. Under markeringa av Verdas Matvaredag fredag tok dei like godt med seg eit heilt lammeslakt til Gossen Barne og Ungdomsskole. – Dette var både lærerikt og nyttig, meinte 9. klassingen Vegard Try Sporsheim, som fikk prøve kniven i den heilt spesielle mat- og helsetimen.

torsdag 15.10 2020
12

Line var én av de aller første kundene i den nye butikken: – Et tilbud vi har ventet på i mange tiår

Kundene i den nyåpnete Joker Årølia sier at de har ventet lenge på å få en butikk i nabolaget.

torsdag 17.09 2020

I dag er det balldag også i Spania. Det sørger et par fra Molde for

Nå kan også folk på solkysten i Spania spise sin potetball på torsdager.

tirsdag 15.09 2020

Tildelt Omsorgsprisen i Møre og Romsdal for 2020

Sandøytunet heidra for god mat

Storkjøkkenet på Harøya lagar god og kortreist mat. Det får dei no pris for.

fredag 24.07 2020

Baatbryggeriet i Vestnes med spesiell «prøvetur»

Prøver ut smak av denne blomsten i nytt sommarøl

Baatbryggeriet med sommarleg «prøvetur» utanom det vanlege - testar ut ølbrygg med hyllblomst.

mandag 01.06 2020

Molde-dama brenner for nyttevekster: – Smak! Smak på denne! Kjenner du hva det smaker? – Jøss, det er jo marsipan.

Søtt, surt, salt og bittert. Ferske skudd av rogn, gjøksyre, ramsløk-kapers og løvetann. Det fleste smakene finner du i naturen nært deg.

torsdag 23.04 2020

Vil selge hjemmelaget thai-øl i Molde

Kommunedirektøren i Molde positiv til søknaden.

onsdag 15.04 2020

LEDER TORSDAG 16. APRIL 2020

«Å støtte lokale produsenter og lokale arbeidsplasser er viktig nå.»

«Å støtte lokale produsenter og lokale arbeidsplasser er viktig nå.»

onsdag 08.04 2020

Slutt for På Hjørnet - flytter inn i Tesalongen

– Håper folk snart vil gå på kafé igjen

Ingrid Rødal håper folk snart vil tørre å gå på kafé igjen. Torsdag etter påske åpner hun Tesalongen og henter også opp det beste fra På Hjørnet - som nå er stengt for godt.

fredag 03.04 2020

Hos Medly Food e det fremdeles full fyr i grillen:

– Det handler ikke lenger om penger for meg. Nå handler det om å gi folk glede i den nye hverdagen

Medly Food på fergekaia i Molde har hatt åpent gjennom hele krisetida. Nå tilbyr de take away og hjemkjøring: - Det handler om å tilpasse seg. Vi gir ikke opp, sier daglig leder Alejandro Alvarez.

torsdag 02.04 2020

Småprodusenter overveldet av responsen

Kjører lokalmat hjem på døra

Flere lokale produsenter kjører nå varene sine helt hjem til folk etter at Reko-ringen i Molde midlertidig stoppet ordningen med direktesalg på Glamox-parkeringen.

søndag 29.03 2020

Kneippen så seg nødt til å stenge

I over 100 år har Kneippen vært et populært konditori midt i Molde. Nå har korona tvunget bedriften til å stenge dørene inntil videre.

onsdag 18.03 2020

Hadde planlagt drift fra mai – slik er avtalen for uteserveringen på Sjøfronten

Det blir uteservering fra mars til oktober på Sjøfronten - om Molde kommune vedtar leieavtalen med Thon Kjøpesenter Midt AS.

onsdag 11.03 2020

Tine har fått ordre på 20 tonn til amerikansk kjede

Alpeosten fra Elnesvågen har slått an i USA

Den nye alpeosten fra Tine-meieriet i Elnesvågen er nå på veg inn på det amerikanske markedet. Produksjonen blir i år på nær 300 tonn, og det er en dobling.

lørdag 25.01 2020

– Du blir glad av å spise grønt!

Fredagstacoen kan fint lages av bare grønnsaker. Ingrid Devor holdt vegetarmat-kurs sammen med åtte deltakere på Langmyra skole i forbindelse med Klimafestivalen.

torsdag 23.01 2020

– Bonden må tenke hva som er best på lang sikt, sier bondelagsleder Konrad Kongshaug

Bøndene i Romsdal havner i kjøttskvis. Hvor skal de levere dyr til slakt?

Blir det privat slakteri på Otta når bondeeide Nortura legger ned, hvor velger bøndene i Romsdal å levere slakt?

Drågen Smokehouse deltar på utstillinga i Berlin for fjerde gang med sin laks og ørret. Nordvest, sideren fra Hjelset, blir tatt vel i mot på sitt første besøk.

– Grüne Woche er en verdifull døråpner for oss

Smaksopplevelser fra Romsdal frister tyske ganer på matmesse i Berlin.

lørdag 11.01 2020

Aukra-bedrift fikk Årets Matspire-pris

Det ferske selskapet Juvikprodukt AS fikk med seg to priser fra finalen i Det Norske Måltid i Stavanger fredag kveld.

fredag 20.12 2019

Gledelig jul, med sild og sau!

Det er straks jul, og vi mat-damene måtte så klart ut å finne tips til julefesten. Her var ikke målet å finne mat til selve julaften nødvendigvis, men enkle gjennomførbare ideer til andre festlige lag i jula, eller nyttårsaften. Og selvsagt ønsket vi å benytte oss av kortreiste delikatesser.

lørdag 14.12 2019

Smaken i sentrum på kortreist  julemarked

For tredje år på rad kunne Molde Sentrum AS i allianse med lokale produsenter by på smakfullheter og kos på rådhusplassen.

fredag 13.12 2019

Norsk ølhistorie samla mellom to permar

– Øl er ein kulturskatt og del av vår immaterielle kulturarv, som kanskje ikkje er påakta godt nok.

Michaels mulighet

Michael Skiri gikk gradene fra servitørlærling til daglig leder hos Bølgen & Moi. Nå har han starta sin egen restaurant i de samme lokalene.

fredag 29.11 2019

Tipp vekta på Bustus

For 48. gang kan du tippe vekta på julegrisen Bustus.

tirsdag 12.11 2019

Molde-kokk vant Kokkeprisen

Mette Beate Evensen fra Molde vant Kokkeprisen 2019.

tirsdag 29.10 2019

LEDER ONSDAG 30. OKTOBER

Suksess med fokus på lokalmat

lørdag 26.10 2019
6

Siste innspurt for kortreiste delikatesser – på soppjakt i Moldes skoger

Utenfor dørene i Molde er det mye tett og uberørt skog. Her må det finnes sopp, har jeg flere ganger tenkt når jeg har hastet forbi mørke skogbunner på tur. Og heldigvis viste magefølelsen seg å stemme.

tirsdag 22.10 2019

Sjekk lefsefestivalens nye forkle

– Det skal være litt humoristisk, sier arrangør Anne Holen Helseth.

torsdag 03.10 2019

Kokk fra Molde nominert til pris

Mette Beate Evensen er nominert til Kokkeprisen 2019.

lørdag 28.09 2019
20

Se matfestivalen i Elnesvågen i bilder!

Den årlige Matfestivalen i Elnesvågen ble avholdt i strålende sol lørdag. 26 utsalg var på plass i og utenfor teltet i sentrum, og folk strømmet til for å smake og kjøpe mat fra lokale produsenter.

Fengselsbakeriet sysselsetter flere innsatte i Hustad fengsel. Lørdag var de på Matfestivalen for første gang

Den niende utgaven av Matfestivalen trakk folk til Elnesvågen sentrum i strålende septembervær.

onsdag 25.09 2019
8

Det grønne skafferi er utvidet med en markedshage.

– Jeg vil inspirere folk i tettbygde strøk til å dyrke egne grønnsaker

Maria Berg Hestad har tatt permisjon fra jobben som sivilingeniør for å satse på markedshage. – Jeg ønsker å inspirere folk, og vise hva man kan klare å dyrke fram midt i byen, forteller hun.

søndag 22.09 2019
6

«Go’lefsa», potetlefse, tjukklefse og grautlefse i Malmefjorden

Drar i gang Norges første lefsefestival

Fem lokale damer arrangerer, og oppfordrer folk til melde seg på konkurransen «Årets lefse».

fredag 16.08 2019

Salteventyret fra Norskehavet!

Vi spurte oss selv: Hvilken ingrediens ville vært uvurderlig i vår matlaging? Det helt åpenbare svaret var – SALT!

lørdag 10.08 2019

Sommer og sol – Iskrem og øl?

Denne turen starta litt annerledes. Jeg fikk med meg fotografen på tur uten Monica, for å overraske henne med litt deilig is i sommervarmen.

fredag 02.08 2019

Bli med «Derinn» til Eide

Du store alpakka hvor mange flotte mennesker vi har møtt så langt på vår sommertur rundt i distriktet! Og ikke minst hvilken kvalitet det er på maten som produseres her!

lørdag 27.07 2019

Piknik og søte fristelser på Ona

Sommer og spesielt finværsdager innbyr til å ta en piknik i det fri, og vi mat-damene er ikke tunge å be.

fredag 19.07 2019

Enkelt, men du så godt med ørret og egg!

Ny uke og nye mat-muligheter. Jakta på enkel, fristende og lokal sommermat fortsatte.

fredag 12.07 2019

Fiskere og god mat i Eresfjord

onsdag 10.07 2019

Palestinske Walid Tamim krydrer sentrum med nytt tilbud

Walid satser på mat fra Midt-Østen – på hjul i Molde

Walid Tamim (48), bosatt i Bud, lanserte sitt rullende serveringstilbud på BMW-treffet i Bud. Nå er han på plass i Molde. Og skal også ha fast plass i Elnesvågen.

Nortura tilbakekaller biffstrimler etter pillefunn

Nortura tilbakekaller et parti med biffstrimler produsert for Rema 1000 etter at det ble funnet en tablett i en av pakkene.

tirsdag 09.07 2019

Norsk fjellfestival har nok en gang utematkurs på programmet. Denne gangen retta spesielt mot familier.

Norsk fjellfestival har nok en gang utematkurs på programmet. Denne gangen retta spesielt mot familier.

– Kjempegodt og enkelt når man er flere som hjelper hverandre, sier Ola Øye Lyster (11) om forretten.

fredag 05.07 2019

Jakten på en kortreist burger

Godt i gang på vår sommerreise, startet vi neste tur i strålende solskinn. Været inspirerte oss til å få skikkelig lyst på en saftig burger, og vi spurte oss selv: Er det mulig å finne alt man trenger til en real burgermiddag her i distriktet?

fredag 28.06 2019

Ny TV-serie på Rbnett: Kortreist mat

Enkel mat i Maria Berg Hestads hage i Molde

fredag 14.06 2019
4

Serverer sushi til moldenserne

Molde Fjordstuer satser nå på sushi – både i restauranten og som take away. – Vi bruker kvalitetsråvarer og mye lokal sjømat, sier Food and Beverage Manager Jan Roger Blø.

mandag 27.05 2019

Et sikkert sommertegn er på plass på torget i Molde

Rekordtidlige Skåla-bær

Fredag 24. mai sto Andreas Thorhus klar på torget i Molde med årets første Skålabær. Ei uke tidligere enn i fjor.

onsdag 06.03 2019

Satser stort på lokal mat. – Alle som får en smaksprøve, vil kjøpe lefse

– Arbeidsomt, men artig. Nå gleder vi oss til å komme skikkelig i gang både i bakeriet og med Kortreistkafeen vår, sier Stein Brubæk fra Angvika, Dame Lo fra Senegal og Nguse Araya fra Eritrea.

fredag 01.03 2019
8

Aud Solveig (63) ble opplært av sin mor og svigermor i lefsekunsten. – Hvis ingen tar vare på tradisjonene blir de borte

Aud Solveig Malmedal (63) ble opplært av sin mor og svigermor i lefsekunsten. – Hvis ingen tar vare på tradisjonene blir de borte, sier hun.

tirsdag 19.02 2019
2

Matserveringen kan bli endret for å unngå mye tid til pakking og oppvarming

Hverdagsmaten serveres på fat

Beboerne på Rauma helsehus kan fra april få middagsmaten varm fra grytene. Blant politikerne er det stemning for å gå over til prinsippet om at kjøkkenet serverer varm mat fem dager i uka.

mandag 18.02 2019
7

Saken er biff (og burgere) når Köl åpner dørene

Da Jan Erik Nyland og selskapet Mot Syd skulle satse på sin tredje restaurant visste han at Erik Faksvåg Reite (23) skulle være kjøkkensjef. Det har han visst siden Erik var 16 år.

fredag 08.02 2019

Lærte av mor og bestemor – nå får Gyda premier for sine kaker

Heime i Loen fikk Gyda Nesdal Kjørsvik tidlig opplæring på kjøkkenet av mor og bestemor. Gleden over å trylle fram gode smaker på kjøkkenet har resultert i de beste kaker og premier.

torsdag 31.01 2019

Vanlig øl ble merket som alkoholfri

Carlsberg-flause - trekker tilbake 13.000 flasker.

Tre av fire vil ha aldersgrense på energidrikker

Energidrikker bør ikke stå sammen med mineralvann i butikkhyllene, mener flertallet i en ny undersøkelse. Tre av fire spurte ønsker en aldersgrense.

mandag 21.01 2019

Mattilsynet sjekket alle spisesteder i Nordmøre og Romsdal i fjor. Resultatet fikk fram smilet

– Smilefjesordningen gir gjester en beskjed om serveringsstedets hygieniske forhold. Ikke om maten er god eller ikke. Det får vi mange spørsmål om.

fredag 11.01 2019

Japansk luksusbiff fra Vikebukt

onsdag 09.01 2019

NHO-toppene fikk alpeost fra Fræna

tirsdag 27.11 2018

Møre Codfish i Bud leverer 2500-3000 tonn klippfisk til Portugal og Brasil hvert år

Møre Codfish i Bud skiper ut rundt 3000 tonn med eksklusiv klippfisk i året: – Klippfisk har et uforløst potensial i Norge

lørdag 24.11 2018

LEDER FREDAG 23. NOVEMBER

Riktig mat kan være god eldremedisin

Det ligger en enorm helsegevinst i å sørge for at hver enkelt får i seg nok mat.

søndag 04.11 2018

Verdens beste oster går rett i søpla etter oste-VM

Etter at 3.400 oster fredag konkurrerte om å bli verdens beste i Bergen, går nå mellom 2 og 3 tonn ost rett i søpla etter at mesterskapet er ferdig.

fredag 19.10 2018

Den ultimate Chianti-guiden

Bli med til Toscanas indrefilet.

torsdag 11.10 2018

Nå kommer Feinschmecker-boka – med flere retter fra Midsund: – Boka er en gave tilbake til gjestene våre

lørdag 29.09 2018
10

Se bildene fra Matfestivalen i Elnesvågen

Hustadvika næringsforumsleder Ann Helen Dalheim anslår 5-6000 besøkende på den åttende Matfestivalen

– Jo verre vær, jo bedre er det!

Melisdryss på fjelltoppene, pøsregn ute, men i teltet varmet matglade seg på eksotiske og tradisjonelle retter under den populære Matfestivalen.

torsdag 20.09 2018
4

Baker Nikolai Meling, halvt gossing, er tredje best i verden

Nikolai Meling, halvt gossing, er tredje best i verden i baking: – Heilt ubeskriveleg!

søndag 09.09 2018
3

Nå har Hustadvika kommune fått seg en egen kake

lørdag 08.09 2018

Vi vil spise kylling, men ikke høne. Vi vil ha lam, men ikke sau. Har vi fått så fine vaner at det ikke er plass til kjøtt som ikke har filet-stempelet på seg?

Har vi blitt matsnobber?

KRONIKK

fredag 07.09 2018

Ny Landbruks- og matminister hedret Alpeost fra Elnesvågen

– På Norges største matfestival, Matstreif, skal vi selvsagt hedre noen av Norges beste lokalmatprodukter, sa Landbruks- og matminister Bård Hoksrud.

fredag 08.06 2018
6

Nå får du en smak av verden i Molde

Det internasjonale matmarkedet er tilbake på Rådhusplassen.

onsdag 16.05 2018
4

Sjekk Anitas utrolige kaker!

Anita lager de utroligste kaker!

mandag 14.05 2018

Responsen på pop-up-utsalg før jul var så bra at det blir permanent

Onsdag åpner de nytt serveringssted. Dag to, 17. mai, venter de storinnrykk av lokalbefolkning og turister fra to cruisebåter.

Onsdag åpner de nytt serveringssted. Dag to, 17. mai, venter de storinnrykk av lokalbefolkning og turister fra to cruisebåter.

søndag 06.05 2018

Noe ekstra godt til 17. mai eller konfirmasjon?

Få Ida Gran-Jansens beste karamelltips

lørdag 28.04 2018
11

Bryggeri fra England og Sverige fikk plass på ølfestivalen i Molde

Måtte si nei til mange bryggerier

Arrangøren tror de kunne fylt en idrettshall med bryggerier, men vil ikke at festivalen blir for stor.

lørdag 21.04 2018

I fjor kom det ny datomerking på melkekartongene, og debatten om «holdbar til» eller «best før» er høgaktuell. For 40 år siden kjempet Molde-kjøpmennene samme kamp.

fredag 20.04 2018

Murad fra Jordan med internasjonal meny i Romsdalsgata

– Jeg har god tid og skal få til dette

– Det er bare å lage god og spennende mat, så kommer spisegjestene. Falafel og hummus er bestselgerne, sier Murad Mukhaimar. Han er ikke redd for å satse i Romsdalsgata.

mandag 16.04 2018

Nå tar disse gutta over gatekjøkkenet på ferjekaia

Alejandro Alvarez og Knut Arve Harvold Vestad tar med seg gatemat-konseptet og overtar lokalet til Skippy’s på ferjekaia – og satser samtidig på å beholde trucken.

torsdag 05.04 2018
5

Elevar ved Bekkevoll ungdomsskole med berekraftprosjekt

Elevane ville sjekke kor mykje granulat som kjem på avvegar etter ein fotballkamp. Dette fann dei ut

10.-klassingane på Bekkevoll har denne veka bytta ut timeplan med oppdrag av litt uvanleg type. Som å sjekke kor det blir av granulat etter fotballkamp, og matsvinn i butikken.

søndag 18.02 2018
4

Tøndergård skole og ressurssenter med miljøvern på timeplanen i prosjektet «Future for the planet, future for us»

Kjørte blindtest: Like godt selv om maten var gått ut på dato

Tar steget videre med magevennlig mat og mindre stress i Molde

Julianne Lyngstad fra Molde er ute med sin tredje bok om lav fodmap-kosthold for personer med irritabel tarm. Samtidig har hun senket stressnivået noen hakk ved å flytte til heimbyen.

lørdag 17.02 2018
2

Fræna-elever best i kokk- og servitør

2

Fræna-elever best i kokk- og servitør

fredag 16.02 2018

– Magemusklene lager du på kjøkkenet

– Jeg tilbringer jo lite tid på trening i forhold til hva jeg gjør foran kjøkkenbenken, sier 43-åringen som nå skal stille i bikini fitnes.

7

Mai Helen (43) stiller i bikini fitness: – Jeg har sluttet å bry meg om hva andre mener

lørdag 06.01 2018

Tredje bok ut fra Julianne Lyngstad

Ernæringsfysiologen fra Molde er klar med ny kokebok for sensitive mager.

lørdag 02.12 2017

Språkspalta

Ordet pinnekjøt trur dei fleste kjem av at kjøtet har blitt dampa over bjørkapinnar, men ikkje alle er sikre på det

torsdag 26.10 2017

LEDER FREDAG 27. OKTOBER

Ikke kast maten

torsdag 12.10 2017

[intervjuet]

Kjøkkensjef Ronald Takke har fått takkebrev med hjerter på for maten de lager på kjøkkenet på Glomstua omsorgssenter. Nå har han fått en pris også.

tirsdag 03.10 2017

Stengte restaurant etter inspeksjon

Mattilsynet fant en rekke avvik hos China House på Åndalsnes.

fredag 22.09 2017

Mindor Klauset fra Midsund gir seg. Cecil Nerbø fra Vestnes overtar

– Han har vært alfa og omega for å etablere Klippfiskakademiet

tirsdag 05.09 2017
3

Satser alt på ny restaurant i gammel gard

David fra Dublin skal få liv i Lubbenes Gård

– Jeg regner med å få en fridag i mars 2018, sier David Browne og ler høgt. Den 35 år gamle iren går «all in» for å få til restaurantdrift på Lubbenes Gård.

mandag 24.07 2017

Jazzuke-suksess med sol og uteservering

Dagene med dårlig vær kom på riktig tidspunkt. Da finværet kom inn mot helga, tok omsetningen av.

torsdag 20.07 2017
4

Uten mat og drikke duger jazzen ikke

Belgiske vafler, vårruller, chili con carne og elgburger. Det skal ikke stå på utvalget under årets festival.

onsdag 12.07 2017
4

Matkurs på fjellfestivalen – deltakerne fikk lære at fisk også kan være fastfood

Matkurs på fjellfestivalen – fisk kan være fastfood

– Kjempenyttig og inspirerende!

lørdag 17.06 2017
11

Rocket i gang Sekkjeposedagen i Vistdal

Med friske takter fra kulturskoleelever i Nesset ble den niende Sekkjeposedagen arrangert i Vistdal på lørdag ved middagstider.

torsdag 15.06 2017

Denne gjengen serverer fylkets beste hotellfrokost

Hotelldirektøren mener målrettet arbeid de siste to årene gjør at Molde-hotellet tar tittelen tilbake fra Ålesund.

onsdag 14.06 2017

Nå blir det mer øl i hyllene på Vinmonopolet i Molde

Omprofilering av hele butikken, og dobling av antall ølsorter ny avdeling

torsdag 11.05 2017

Gossen-saltet skal representere Norge

Skal konkurrere om Embla-prisen i København.

onsdag 10.05 2017

Bøndene i Møre og Romsdal produserer mer sauekjøtt og storfekjøtt

Derfor har oksen blitt 20 kilo tyngre

Bøndene i Møre og Romsdal har lyktes med treårig prosjekt.

søndag 07.05 2017
8

Hjemmebryggernes festaften

Øl, øl og mere øl

Over 800 besøkende og rundt hundre ølsorter å velge mellom på Molde Ølfestival som ble arrangert for andre gang denne helgen.

søndag 16.04 2017

Mattilsynet advarer mot sjølplukkede blåskjell

Det har vært en kraftig oppblomstring av alger som produserer nervegift langs hele kysten fra Østfold til Møre og Romsdal. Det gjør at blåskjellene er giftige.

fredag 31.03 2017

Hvordan få oss til å velge frukt framfor godteri?

Det finnes 72 retningslinjer for kosthold i Norge. Nå skal de bli enklere å følge.

mandag 13.03 2017

Tilbyr ferdigmat i kasse til hytta

Hotelldrivere vil gjøre matlaging mer lettvint for hyttefolket.

lørdag 25.02 2017

- Føler meg som en blekksprut

Lisa Male og dugnadsgjengen holdt på helt til klokka fem om natta før Snack Boks åpnet dørene lørdag. Sultne og nysgjerrige gjester strømmet på.

fredag 24.02 2017

Tok sølv i Tine Matcup

Stor glede i delegasjonen fra Rauma videregående skole.

mandag 06.02 2017

Lisa Male (39) fra Singapore åpner snart «Snack boks» i Romsdalsgata

Slik har hun tenkt å få romsdalinger til å spise mer asiatisk

Nytt tilbud ihurtigmat i Molde sentrum.

søndag 15.01 2017

Hardfør delikatesse

Jordskokk er en altfor lite brukt delikatesse, mener Odd Bjørn Solberg.

lørdag 14.01 2017

LESERINNLEGG

– Dette har de ikke fortjent, folkens

Regionsjef i Rema 1000, Jan Arild Byttingsvik, skriver om den negative oppmerksomheten.

onsdag 07.12 2016

Leverer ut 18 tonn grisekjøtt hver uke

Travle tider for Kløverkjøtt på Vestnes.

torsdag 01.12 2016

INTERVJUET

- Moldenserne vil gjerne ha sterk mat

Shahid Rafique åpnet indisk restaurant i Molde

fredag 18.11 2016

Moldes julebrus lurte favorittene

Da julebrusene smakte såpe, sigarettsneiper og Ajax slo Syltes «Rudolf og Nissen» til.

onsdag 16.11 2016

– Hun har blitt en tante for de fleste

Solskjær hyller kokken. Nå deler hun oppskriftene.

lørdag 08.10 2016

Håper å leve av thaivogna

Vipavee (39) fra Bangkok satser på Skjevikåsen

lørdag 01.10 2016
22

Suksess tross striregn

Matfestivalen i Elnesvågen ble lørdag arrangert for sjuende gang. Se bildene her!

Matlyst i regnværet

Fullt hus på Matfestivalen i Elnesvågen lørdag.

onsdag 07.09 2016

LEDER ONSDAG 7. SEPTEMBER

Mest misfornøyd med maten

«... burde Norge ha vært i andre enden av tabellen.»

lørdag 03.09 2016

TETT PÅ

Glassmesteren letter på korken

På en av byens elegante restauranter finner du en av byens mest elegante servitører.

Nå er pizzaeventyret over

Derfor måtte Peppes Pizza stenge dørene.

torsdag 25.08 2016

Setter pris på lokalt kvalkjøt

Kvalkjøt produsert på Harøya fell i smak.

søndag 14.08 2016

Forskere advarer mot å sette barn på allergi-diett

En forskningsgruppe ved Oslo universitetssykehus er bekymret over at stadig flere foreldre setter barn på allergi-dietter uten at det er nødvendig.

fredag 12.08 2016

Spreke søstre serverer sommermenyen

Reddet vertshuset for sommergjestene.

tirsdag 09.08 2016

Pris til Mosbøen gård

Flatbrød med ramsløk kåra til "Beste produkt" på Oi! Trøndersk Matfestival.

mandag 08.08 2016
2

Sjokolade kan redusere demensrisiko

Eldre som spiser sjokolade, reduserer risikoen for alzheimer og annen kognitiv svikt betydelig.

lørdag 18.06 2016
13

Har du smakt denne retten?

50-årsfest for sjelden middag. Se bildene.

lørdag 11.06 2016

Ekstra lett melk synger på siste verset

Med nye regler blir det ulovlig å merke melk som «ekstra lett».

lørdag 23.04 2016
10

Brygget opp til ølfestival

Ølelskere er ikke som alle andre elskere. De drar nemlig på festival. Se bildene.

onsdag 09.03 2016

Usunn mat hovedutfordring

Usunn mat større utfordring enn røyk for helsa.

lørdag 13.02 2016

Lærlingane med restaurantkupp

Dei unge tok ansvar frå A til Å på «Lærlingeaften».

tirsdag 02.02 2016

Vi stoler mer på kostholdsråda enn før

- Jeg er ikke overrasket, sier forsker om myndighetenes kostråd.

mandag 01.02 2016

Grøt er trendy - også som treningsmat

Har gått fra tradisjonsmat til sunn idealmat.

onsdag 23.12 2015

- Nei, folk flest spiser ikke Grandiosa på julaften

Slik ble myten skapt.

mandag 21.12 2015
10

Sjef for egen teaterbistro

Stjernekokk Mette Beate Evensen hadde aldri drømt om å bli kjøkkensjef for egen bistro på Trøndelag teater.

søndag 06.12 2015
3

Åpner familiekolonial

«Habibi kolonial» åpnet 1. desember i det gamle bibliotekbygget.

fredag 04.12 2015
8

Mat for framtida

Tang og tare er undervurdert, ifølgje forskarar. Dei meiner vekstane i havet kan bli viktige som næring i framtida.

mandag 30.11 2015

Tingvollost i verdenstoppen

Fire oster fra Tingvollost premiert i World Cheese Awards.

lørdag 21.11 2015
4

Tilbake som Fjordstuas høyre hånd

Hun begynte som lærling. Åtte år seinere er Carina Loftheim Merieau tilbake i Molde som soussjef.

søndag 11.10 2015
2

Vi smaker ikke forskjell på sau og lam

I blindtester smaker ikke folk flest forskjell på kjøtt fra ungt lam og en fem år gammel sau.

torsdag 08.10 2015
3

Het potet

En «bakt pottit» kan på lik linje med hummer og gåselever være en fullverdig gourmetopplevelse, bare du velger riktig fyll.

tirsdag 29.09 2015

Snart klart for ny matfestival

Den sjette matfestivalen i Elnesvågen av stabelen 17. oktober.