VANT: Erlend Skippervik Sætre. VANT: Erlend Skippervik Sætre. Foto: Tobias Stein Eilertsen

«Skippern» vant Eidemila - nå venter EM og VM

Eidemila var en lek for Erlend Skippervik Sætre (31). Nå venter betydelig tyngre oppgaver i Danmark og USA.

31-åringen løp inn til suveren seier på tiden 33.40, nesten minuttet foran kompis og mange års treningskamerat Snorri Einarsson (34.37).

– Det var et greit, jevnt løp. Det var mye vind, så jeg blitt litt alene, men alt i alt en bra gjennomkjøring, sier Erlend Skippervik Sætre til iTromsø.

EM i Danmark

Den tidligere skiløperen kom i mål foran de aktive skiløperne Snorri Einarsson, Andreas Nygaard og Runar Hermo, som fulgte på plassene bak.

– Det er litt artig å slå de gamle heltene. Jeg var litt usikker om jeg skulle starte. Jeg var bra sliten etter i går, for det er mye trening om dagen, sier «Skippern».

18. juni er det EM i 70.3 Ironman, altså halvironman - med 1.930 meter svømming, 90 kilometer sykkel og en halvmaraton løping.

– Det er første gang jeg er med i et EM. Man behøver ikke kvalifisere seg, men jeg har litt ambisjoner, sier Skippervik Sætre og utdyper.

– Det er å kjempe om seieren i min klasse M30–34, sier 31-åringen.

VM i USA

Den treningsglade 31-åringen skal ikke ligge på latsiden etter EM heller.

– Det bærer rett til Haugesund og ny konkurranse der og så er det VM i halvironman i Tennessee i USA i september, så jeg sater jo litt på dette, smiler han.

Men satsingen er ikke gratis.

– Det koster litt, så jeg må jobbe en del mellom slagene. Det går i ett, men det er dette jeg elsker å gjøre.

Skiløping blir det mindre og mindre av.

– Jeg gikk to konkurranser i Finland i fjor, men går nesten aldri renn lengre, men jeg trener fortsatt på ski, det er en fin treningsform, sier han.

– Siste hardøkt

HARDØKT: Hilde Aders fikk hjelp av treningskamerat Kristian Ulriksen under Eidemila. HARDØKT: Hilde Aders fikk hjelp av treningskamerat Kristian Ulriksen under Eidemila. Foto: Tobias Stein Eilertsen

Det er ikke bare Sætre som skal til VM. Hilde Aders hadde også sin siste hardøkt foran VM i ultaterrengløp i Italia neste uke.

Hun prøvde å nå under 36 minutter med drahjelp fra Kristian Ulriksen.

– Jeg nådde det ikke helt, men presset det jeg hadde. I det siste har jeg satset på vertikalløp i fjellene, så det har blitt lite asfalttrening, sier Aders.

Nå venter VM, et 49 kilometer lang fjelløp over 3.000 høydemeter i Italia.

– Det er vanskelig å si hvilke ambisjoner jeg har. Det kommer jo folk fra hele verden, men jeg gleder meg til det, sier Tromsø Løpeklubb-løperen.