Sammen med Julian Ryerson og Iver Fossum er Omoijuanfo tatt ut i troppen til landslagssjef Ståle Solbakken til kampene mot Tyrkia (8. oktober) og Montenegro (11. oktober).

Det skjer etter at Joshua King og Fredrik Midtsjø måtte melde forfall til samlingen. Fremdeles har landslaget et lite håp om at Erling Braut Haaland skal bli klar.

– Ingen her regner med Haaland. Dortmunds ortoped og vår lege snakker godt sammen på tysk hver dag. Han har en type skade som kan løsne litte grann, men jeg har ikke noen forhåpninger. Jeg planlegger ikke med Haaland, men jeg vil ikke si at alt håp er ute hvis legen sier det er tre prosents sjanse. I mitt hode og min taktikk er han avskrevet de neste dagene, sier Solbakken til TV 2, og sier at mange spillere nå «får en kjempemulighet».

Blant dem er altså Omoijuanfo.

– Det er gøy. Jeg gleder meg. Jeg gleder meg til å møte gutta. Det betyr mye, det er det man jobber for, sier han i en kort kommentar til VG og andre medier etter kampen.

På veien ut til lagbussen ble spissen møtt med jubel:

Før uttaket ble kjent, scoret Ohi sitt 22. mål for sesongen da Molde vant 3–1 borte mot Odd.

I det første intervjuet med Discovery+ etter kampslutt, hadde ikke beskjeden om uttaket kommet.

– Man håper jo alltid at man blir med. Skjer det ikke, så er verden helt lik som da jeg sto opp i dag morges, sa Omoijuanfo til Discovery+.

Noen få minutter senere kom altså beskjeden om at han var tatt ut.

– Det er veldig fortjent. Han har gjort det veldig bra. Han har scoret mange mål, så det er fortjent, sier Moldes Magnus Wolff Eikrem til VG.

GLAD: Molde-laget hadde liten tid til å stoppe opp for pressen etter kampen, men var tydelig svært fornøyd med å ha fått beskjed om landslagsplassen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Joshua King gikk av med skade like før pause i Watfords kamp mot Leeds lørdag.

– Vi hadde et ørlite håp om at skanningen han gjennomførte ville gi oss et positivt svar. Svaret vi fikk var dessverre at Joshua er uaktuell for de kommende landskampene, sier landslagslege Ola Sand.

Forrige landslagssamling var det Erik Botheim som fikk sjansen i troppen. Bodø/Glimt-spissen scoret ett mål i Glimts 3–0-seier over Stabæk søndag, og var glad på Omoijuanfos vegne etter kampslutt.

– Hvis Ohi er med, så er det veldig fortjent. Jeg synes han er en veldig god spiller. Jeg håper han kan putte noen «kasser», og gjøre sånn at Norge får med seg poeng, sier Botheim til VG etter sin 12. scoring for sesongen.

Søndagens seier er Moldes første borteseier i Eliteserien siden de slo Bodø/Glimt 24. juni.

– Det blir jo bestandig et mas og et trøkk rundt den type ting. Så må vi erkjenne at vi i en periode ikke har hatt den rette balanse i oss på bortebanen. Vi har slitt litt der etter at Aursnes dro. Jeg synes vi tar et ordentlig godt skritt fremover, sier Molde-trener Erling Moe til Discovery+.

Eirik Ulland Andersen scoret både kampens første og siste mål, mens det var Conrad Wallem som scoret Odds mål.

– I dag synes jeg vi spiller en meget god bortekamp. Vi har god balanse, godt ettertrykk og vi skaper mye. I dag synes jeg vi fortjener seieren og gjør en meget god kamp, sier Moe.