MFK spiller fire omganger mot AaFK: Se lokaloppgjøret direkte på Rbnett

MFK-spillerne får en ekstra sjanse til å reise seg etter tapet mot KBK: Molde møter Aalesund til treningskamp på Aker stadion tirsdag.

Magnus Wolff Eikrem scoret det første målet da MFK vant 2–1 mot Aalesund i eliteseriekampen på Aker stadion i fjor. Magnus Wolff Eikrem scoret det første målet da MFK vant 2–1 mot Aalesund i eliteseriekampen på Aker stadion i fjor. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

MFK-trener Erling Moe bekrefter at han og AaFK-trener Lars Arne Nilsen ble enige om avtalen for en ukes tid siden.

– Begge lagene har godt av å få på seg drakta og i løpet av landslagsoppholdet. Det blir ikke to ganger 45 minutter, men heller noen kortere intervaller. Da får vi en skikkelig god treningsmatch mot kvalifisert motstand. Det er viktig at spillerne får kjenne på kampfølelsen igjen, at det ikke går for lang tid mellom kampene, sier Moe til Rbnett.

Lagene skal spille fire omganger på 20 minutter hver. Kampen vil altså vare i totalt 80 minutter.

Oppgjøret vises direkte på Rbnett fra klokka 13 tirsdag. Kampen produseres av Streambird og sendes direkte for abonnenter på Rbnett.

Linnes, Zekhnini og Ellingsen

Erling Moe slår fast at MFK vil bruke treningskampen til å gi mange spillere spilletid. Nysigneringen Rafik Zekhnini kan være blant spillerne som får prøve seg.

– Vi vil bruke denne kampen til å trimme laget inn mot møtet med Mjøndalen. Martin Linnes er snart skikkelig klar, Rafik Zekhnini nærmer seg og Martin Ellingsen er på tur tilbake. Dette er en fin anledning til å få dem inn i kampmodus, sier Moe.

Erling Moe under eliteseriekampen mot Aalesund i fjor. AaFK var allerede klare for nedrykk og tapte kampen 1–2. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

Prestisje

– Det er alltid prestisje knyttet til kampene mot AaFK. Vi ønsker å være tett på det som skjer i MFK, og tror at det vil være interesse for en slik kamp, sier ansvarlig redaktør Ole Bjørner Loe Welde i Romsdals Budstikke.

Rbnett hadde gode seertall på treningskampene før seriestart og de innledende kampene i Europa.

– Dette er en litt annerledes kamp. For alle som er fotballinteressert er det en anledning til å se spillerne i aksjon. Kanskje vil Erling Moe også teste ut nye ideer, sier Welde.

Pinlig KBK-tap

Molde gikk på et pinlig 0-2-tap borte mot Kristiansund i forrige seriekamp og ligger ett poeng bak Bodø/Glimt i gullkampen. Nå får spillerne en mulighet til å spille på seg litt selvtillit før hjemmekampen mot Mjøndalen i eliteserien søndag 12. september.

Det er for øvrig gratis inngang for publikum på Aker stadion til tirsdagens treningskamp.

Aalesund vant 4-2- hjemme mot Raufoss sist kamp og ligger på fjerdeplass i 1. divisjon, seks poeng bak serieleder Hamkam.