Både borte- og hjemmekampen mot sveitsiske Servette i Europa Conference League vises som kjent direkte på Rbnett. Hjemmekampen spilles torsdag 22. juli, mens returoppgjøret i Sveits spilles 29. juli.

Avspark torsdagens oppgjør er klokka 18, men allerede klokka 17.30 starter Rbnett sin direktesendte studiosending fra Aker stadion. Der får du ferske intervjuer fra MFK-leiren, samt analyser fra eksperter.

I tillegg kan du se videointervju med MFK-spiller Fredrik Aursnes, som åpner opp om framtida. Midtbanespilleren er svært ettertraktet etter godt spill, og utenlandske klubber har vist interesse. Samtidig utelukker ikke Aursnes at han kan komme til å forlenge kontrakten med Molde.

Rbnett har også sending i pausen med ulike gjester.

Etter kampen får du også direktesendte intervjuer med spillere og trenere fra indre bane.

Romsdals Budstikke har rettighetene

Romsdals Budstikke har sammen med VG sikret seg TV-rettighetene til begge MFK sine kamper i UEFA Europa Conference League mot sveitsiske Servette.

– Vi har en langsiktig avtale med MFK som gjør at vi har rettigheter knyttet til kvalifiseringskamper som spilles på hjemmebane. Når det gjelder bortekamper må vi forhandle. Denne gangen klarte vi å lande en avtale. Det er vi svært fornøyde med, sier ansvarlig redaktør Ole Bjørner Loe Welde i Romsdals Budstikke.

Molde-spillerne samlet i ring før åttedelsfinalen mot spanske Granada i Europa League tidligere i år. Denne sesongen skal Molde prøve seg i Europa Conference League. Foto: Laszlo Balogh / AP

Kampene blir sendt på Rbnett, og vil være tilgjengelig for abonnenter. Kampen på Aker stadion torsdag har avspark klokka 18. Rbnett har sendestart 17.30.

– Dette er en viktig del av vår satsing på direktesendinger. Ved siden av å sende selve kampen produserer vi en egen studiosending med eksperter og intervjuer før, under og etter kampen. Kommentatorer i den første kampen blir Calle Indbjør og sidekommentator Knut Anders Fostervold.

– Vårt store fortrinn er at vi har sterke, oppdaterte lokale kommentatorer. Vårt publikum er vant til å høre Calle og Knut Anders når MFK spiller, sier Loe Welde.

Dette er fjerde året på rad at Rbnett sender kamper med MFK i Europa.

– Romsdalingene er svært fotballinteresserte. I år er det fortsatt begrensninger på publikumskapasitet og muligheten til å reise. Kombinasjonen av Rbnett og VG gjør at et stort publikum får tilgang til disse sendingene, sier Loe Welde.

Returkampen i Sveits skal etter planen spilles klokka 20.30 norsk tid.

Molde topper eliteserietabellen, men skal nå ta fatt på veien mot gruppespill i Europa Conference League. Da må Servette beseires over to kamper. Rbnett viser begge kamper direkte. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

Ny turnering

Slik er grunnpilarene i den nye europacupen:

Europa Conference League skal bestå av 184 lag, inkludert minst ett lag fra hvert av de nasjonale fotballforbundene som er tilknyttet UEFA og 46 utslåtte lag fra kvalifiseringene til mesterligaen og europaligaen. Det blir fire kvalifiseringsrunder før gruppespillet.

Til gruppespillet kommer en miks av klubber som har vært en del av ECL-kvalifiseringen og klubber som røk ut i siste kvalifiseringsrunde til Europa League.

Til slutt skal det være 32 lag i gruppespillet. Ingen av lagene i gruppespillet i ECL er direktekvalifiserte.

22 lag kommer fra ECL-kvalifiseringen, mens de siste ti er lagene som blir slått ut i den siste og avgjørende kvalifiseringsrunden til gruppespillet i Europa League.

Også Rosenborg, Vålerenga og Bodø/Glimt (exit i Champions League-kvalifiseringen) skal spille andre kvalik-runde i Europa Conference League.

Finale i Albania

De fem store fotballnasjonene (Spania, Italia, England, Tyskland og Frankrike) vil alle ha ett lag i ECL. Fra England skal Tottenham delta i Fotball-Europas nyvinning neste sesong.

Nasjonene som er ranket mellom seks og 15 av UEFA vil ha to klubber med, mens land ranket mellom 16 og 50 får med tre klubber i turneringen. I tillegg er det mulig for lag fra nasjonene som er ranket mellom 51 og 55 å kvalifisere seg.

Kvalifiseringsrundene spilles slik:

  • 1. kvalifiseringsrunde 8. og 15. juli.

  • 2. kvalifiseringsrunde spilles 22. og 29. juli.

  • 3. kvalifiseringsrunde spilles 5. og 12. august.

  • 4. kvalifiseringsrunde spilles 19. og 26. august.

Gruppespillet starter i september.

Finalen spilles i Tirana i Albania 25. mai 2022.