Onsdag ble det klart at Romsdals Budstikke har rettigheter til å vise både hjemme- og bortekampen i den andre kvalifiseringsrunden i Europa Conference League. Motstander er svenske Elfsborg. Hjemmekampen spilles torsdag 21. juli. Returoppgjøret i Sverige går en uke seinere.

– Dette er spennende kamper mot sterk motstand. For oss er MFK sine kamper i Europa en viktig satsing, og vi er selvsagt storfornøyd med at vi har sikret rettigheter til å vise både hjemme- og borteoppgjøret, sier ansvarlig redaktør i Romsdals Budstikke, Ole Bjørner Loe Welde.

Samarbeid med VG

Rettighetskjøpet kommer til i samarbeid med VG.

– Sammen med VG har vi i flere år hatt rettigheter til å vise de innledende hjemmekampene i Europa, fram til et eventuelt gruppespill. Når det gjelder bortekampene forhandler vi fra gang til gang. Kampen mot Elfsborg var attraktiv, med flere interessenter i markedet. Vi er derfor veldig glade for at vi klarte å lande en avtale, sier Loe Welde.

Dette er fjerde år på rad at Romsdals Budstikke har tv-rettigheter på MFK-kamper i Europa.

– Vi har de siste årene satset mer på levende bilder, og disse kampene er en viktig del av vårt produkt. Dette er store produksjoner som også gir oss nyttig kompetanse. Samtidig vet vi at våre abonnenter setter pris på dette tilbudet. Juli og august er ferietid, og mange setter pris på muligheten til å se kampene der de er, sier Loe Welde.

Svensk motstand i andre runde

I årets Europa Conference League kommer Molde Fotballklubb inn i turneringens andre kvalifiseringsrunde, som seedet lag. Motstander for Molde ble Elfsborg, som ligger på 7. plass i Allsvenskan. I fjor endte laget fra Borås på fjerdeplass, kun fire poeng bak seriemester Malmø.

Om Molde tar seg videre, kommer tredje kvalifiseringsrunde kun uka etterpå. Også play-off’en kommer tett på, noe som gir MFK et veldig tett kampprogram de neste ukene.