Etter en trå seriestart løsnet det virkelig for Molde mot HamKam på søndag. Moe og laget kunne dra tilbake til vestlandet etter å ha vunnet 4–0.

Til tross for at de slapp unna skader, hørtes det ut som det nesten bare var flaks, ifølge Moe.

– Jeg mener denne banen er helsefarlig for spillerne. Friksjonen er veldig stor og det er fort gjort at føttene blir hengende igjen i underlaget, sier Moe til VG.

– For meg er det merkelig at HamKam får lov til å spille på denne banen. Jeg håper det blir gjort noe med, fortsetter han.

Daglig leder i HamKam, Bent Svele, mener kritikken fra Moe er helt legitim.

– Jeg er helt enig. Vi har jo ventet på å bytte kunstgresset, og nå skjer det snart. Mot Odd 25. juni vil det være nytt kunstgress her, sier Svele.

– Burde dette skjedd før?

– Skal du bytte kunstgress, så må du gjøre det når det er varmegrader. Man kan ikke bytte kunstgress hverken i januar, februar eller mars. Men det kan byttes når det er varmegrader, og da gjør vi det, svarer Svele.

Anleggssjef i NFF, Øyvind Trygge Moltubakk bekrefter til VG at kunstgresset på Hamar ble underkjent i deres test forrige sesong. Kravene i testen går blant annet på hvor langt ballen ruller, støtdemping i banen og generell slitasje.

– Banen gikk godt utenfor intervallene på hva som var godkjent på testen. Så den skal skiftes nå fordi den ikke er god nok for toppfotballen, sier Moltubakk.

BEST I KLASSEN: Lerkendal ble kåret til å ha den beste banen av spillerne selv i Eliteserien. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

NISO hadde i deres undersøkelse fra i fjor HamKam på bunnen av tabellen i kåringen over de beste banene i Eliteserien. På toppen kom Rosenborg foran Lillestrøm. Molde kom på tredjeplass, og ble med det den beste kunstgress-banen.

– Jeg har fått forståelsen av at det skal gjøres noe i sommer. Det er virkelig på tide. Dette er ikke sånn det skal være, sier Molde-trener Moe om HamKam-banen.

Svele i HamKam forteller at dekket på Briskeby sist ble skiftet for fire år siden.

– Vi fikk kritikk for banen i fjor også. Det er et gammelt anlegg, med vannrør som ligger helt oppe i dagen, og som er vanskelig å bruke når det er masse kuldegrader, så vi må forbedre de tingene der, sier den daglige lederen.