Dermed legger Molde press på Bodø/Glimt, som venter i en slags light-versjon av en seriefinale kommende onsdag. Før nordlendingene møter Strømsgodset søndag ettermiddag er lagene likt på 47 poeng på toppen av eliteserietabellen.

Molde-trener Erling Moe blir igjen på Østlandet for å se Bodø/Glimts kamp i Drammen og ser frem til kampen mot fjorårets seriemestere. Glimts sportssjef Aasmund Bjørkan var dessuten på plass i Bærum og speidet på onsdagens motstander.

– Det skal bli gøy det, med en toppkamp. Med høstmørke, i flomlys og med mye folk. Det gleder jeg meg til. Vi skal rette øynene mot det i morgen, og så skal vi ut og gi full pupp, sier Molde-trener Erling Moe til VG.

Med gamle Stabæk-spillere i sentrale roller så han laget ta en solid 3–0-seier med ti mann i 55 minutter etter Birk Risas utvisning. Han var ikke den eneste som forsvant: Først måtte Eirik Ulland Andersen av banen med skade, så gikk skadeforfulgte Martin Ellingsen i bakken med det som så ut som en vridning i kneet – og så fikk altså Risa to gule på 15 minutter.

Fra før manglet to ganger Martin i forsvaret, men midtstopper Bjørnbak (fødsel) er iallfall tilbake til «gullkampen» mot Glimt. Med Linnes (liten skade) er ting mer usikkert. Ellingsen kom seg på bena og gikk ned som midtstopper i Erling Moes 4–4–1-formasjon etter utvisningen.

– Det var en sterk prestasjon av oss. Vi viser karakter når vi klarer å styre kampen og vinne 3–0 med én mann mindre. Vi går jo for gull, og da har vi ikke råd til å miste poeng. Sterkt av gutta, sier Moldes Ola Brynhildsen til VG.

Bæringen – som gikk til Molde før fjorårssesongen – var ikke mest populær på Nadderud.

– I dag kjente jeg at det tente meg. Jeg skulle svare med bena. Men det er fair at de roper. De skal ikke være enkelt å gå til et annet eliteserielag, vedgår Brynhildsen – som ikke var den eneste eks-Stabæk’eren som sendte gamleklubben nærmere Obosligaen:

Ohi Omoijuanfo scoret 2–0 og 3–0 – og rakk til og med å misbruke et straffespark.

– Det jeg er mest skuffet over er de første 30 minuttene. Vi fikk en dårlig start, vi var lite aggressive og på halvdistanse. Stabæk styrte litt for mye. Jeg var veldig fornøyd med de siste 60 minuttene. Vi var gode defensivt, og det er vi som skaper de store sjansene, sier Erling Moe, og mener kampen viser «kulturen» som ligger i Molde-laget.

– Det er kjedelig å stå her med 0–3. Det føles ikke ut som en slik kamp i dag, sier Stabæk-kaptein Wangberg til VG.

De kom under allerede etter 17 minutter etter klønete opptreden av sidestopper Ivan Mesik på innlegg fra Brynhildsen. Stabæk-slovaken rotet ballen i eget nett, Molde fikk starten de ønsket seg – og som det viste seg at de kanskje trengte slik fortsettelsen av matchen skulle bli.

Det nedrykkstruede hjemmelaget prøvde og prøvde med en mann mer, men greide aldri å score. Istedet hugde gjestene til på kontringer.

– Vi spiller egentlig en god 1. omgang. Det er ikke nok kvalitet til å score mål. Vi gir bort 0–1, men når vi er 11 mot 10, skal vi vinne, oppsummerer Stabæk-trener Eirik Kjønø.

Stabæk-stopper Simen Wangberg mente han burde hatt frispark, men fikk kun gult kort for protestene da Brynhilsen – igjen – var nest sist på ballen. Tidligere Stabæk-toppscorer Omoijuanfo feide fra resten av gamleklubbens fembacksrekke og plasserte sikkert inn 2–0 bak Marcus Sandberg etter 50 minutter.

Ohi fikset selv straffesparket litt senere da svenske Victor Wernersson la ham i bakken på vei ut av 16-meteren. Eliteseriens suverene toppscorer tok det selv, men traff bare tverrliggeren og ble avblåst da han forsynte seg av returen og forsøkte på nytt.

Likevel skulle han få øke sesongens imponerende scoringsandel. Innbytter Rafik Zekhnini fikk ballen og en hel banehalvdel av bakrom. Den tidligere Serie A-proffen trillet rolig inn til Molde-spisssen, som rolig kunne dempe ballen innenfor 16-meteren og plassere inn Moldes tredje – og sitt 24. for sesongen.