Veton Berisha har vært Molde-spiller i noen få uker, og for tida er 28-åringen på sin aller første treningsleir med MFK-logo på treningstøyet.

Stormen rundt overgangen fra Hammarby til Molde har roet seg, men utenfor vinduet på hotellet i den spanske havnebyen Puerto Banús blåser det friskt. Mange hadde en mening om Berisha da han ble Molde-spiller. Han ble kalt både slange og klubbhore av Vikinghordene-leder Roar Åkerlund.

Også i ulike innbokser har Veton Berisha mottatt hets.

– Jeg har fått en god del meldinger. Innboksen har vært full. Men det er ikke meldinger jeg har gått inn på, for jeg vet mer eller mindre hva det går i. Det er en del av fotballen, og det lever jeg veldig fint med, sier Berisha når han gjester podkasten RB-sporten i hotellrestauranten.

Der ble hetsen fra sosiale medier raskt samtaleemne.

– Heldigvis har jeg vært ganske flink til å holde meg unna sosiale medier, med tanke på de tingene der. Det tror jeg ikke at jeg har godt av. Jeg tok tak i det da jeg var yngre. Det kommer ikke noe positivt ut av det å få med seg alt som blir skrevet i sosiale medier, enten det går bra eller dårlig. Da er det best å styre unna, slår Berisha fast.

PODKAST: Veton Berisha gjestet RB-sporten. Foto: Trond Hustad

Gir klar beskjed

Spissen har blitt en rutinert eliteseriespiller, og spilt fotball i både Sverige, Østerrike og Tyskland. Om et par måneder fyller han 29 år.

Selv bryr han seg ikke noe om meldingene han har fått. Men han har følgende melding til hetserne:

– Jeg syns at folk av og til bør tenke seg om rundt hva de skriver til folk, spesielt unge spillere. De er i starten av karrieren, og har ikke håndtert slike ting før. Folk er forskjellige. Det kan være med på å ødelegge mye for unge spillere, tror jeg.

– Med tanke på sosiale medier, handler det mye om erfaring. Det mange ikke tenker på dersom de hetser unge spillere, er hvor mye det kan påvirke. I alle fall om de følger med på det. Jeg tror ikke de som sitter bak tastaturet og skriver, tenker så langt på det, sier Berisha.

– Hadde du selv reagert annerledes om du hadde fått de samme meldingene som 19-åring?

– Hundre prosent sikkert. Da hadde jeg helt sikkert gått inn og lest alle meldingene. Nå vet jeg at de er der, og jeg bryr jeg meg egentlig ikke. For jeg vet hva som står der. Jeg blir snart 29 år og har erfaring med dette. Det har gitt meg både positive og negative erfaringer, sier han.

Vanskelig valg

I podkasten snakker Berisha også blant annet om det tøffe landslagsvalget, Champions League-drømmen, ambisjonene og VAR.

Han avslører også hva han skal gjøre dersom han senker gamleklubben Viking i Stavanger.

I tillegg snakker Trond Hustad og Martin Brøste om flyturen med Rosenborg.

Du kan høre episoden øverst i saka, på Spotify eller der du vanligvis lytter til podkast.