Martin Linnes har rukket å bli en skikkelig veteran i Molde Fotballklubb. 31-åringen er inne i sin andre periode i klubben, og han har vært kaptein i flere seriekamper – seinest i 1–3-tapet mot Aalesund 16. mai.

Det ble ingen festdag for Moldes del på Color Line stadion. Men tre dager tidligere tok MFK imidlertid tre poeng da Strømsgodset ble slått 3–2 på Aker stadion. For Martin Linnes ble det også en ekstra emosjonell dag.

Etter å ha klinket ballen i mål fra 30 meter, pekte han opp i lufta med begge pekefingre og kikket opp mot himmelen. Målet kom nemlig nøyaktig to år etter at han mistet sin mor. I podkasten RB-sporten åpner han opp om hendelsen.

– Det er en tøff historie bak det. Det er sikkert mange som stusset og lurte litt på hva som skjer. Det er en privat sak jeg og familien har vært gjennom. Det er tøft den dag i dag. Det var en liten hilsen på en spesiell dag for min del, sier en rørt Linnes i podkasten.

– Jeg må rose klubben som har vist forståelse og hjulpet meg gjennom dette. Det var deilig å se den gå i mål, og så fikk jeg sendt en liten hilsen opp dit. Det gjorde godt, sier Linnes.

HYLLES: Martin Linnes får ros for sin åpenhet. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

MFK-backen hylles også for åpenheten av Romsdals Budstikkes Pernille Huseby og Trond Hustad, i podkasten som ledes av Martin Brøste.

– Det viser hvor viktig fellesskapet er. Ikke bare spillere og trenere imellom, men også supportere. Vi er en gjeng som støtter hverandre i tykt og tynt. Det syns jeg er noe av det fineste med fotballen, sier Huseby.

Du kan høre episoden under her, på Spotify eller der du vanligvis lytter til podkast.

Landslagsambisjoner

I podkasten snakker Linnes også om det spesielle ritualet på kampdager, boligprosjekt med andre profiler og hvorfor det er litt ubeleilig om han blir tatt ut på landslaget til de kommende EM-kvalifiseringskampene mot Skottland og Kypros. Lørdag 17. juni skal han nemlig gifte seg med Elisabeth Haugen.

– Vi har diskutert det litt. Det begynner å bli en stund siden jeg var med på landslaget sist. Men jeg har ikke lagt vekk alle ambisjoner om landslagsspill. Om det skulle bli nå, hadde jo det vært litt krise med tanke på planleggingen. Da får vi et lite dilemma på hvordan vi skal løse det, sier Linnes.

– Jeg håper at jeg kan klare å krige meg inn igjen på landslaget. Det haster ikke så voldsomt akkurat nå til sommeren, men utover høsten hadde det vært fint. Så får vi gjøre unna bryllupet og kline til med Molde. Det er jo det som teller, å vise seg fram der. Så får vi se hvilke muligheter som byr seg, fortsetter han.

LANGT NEDE: Martin Linnes var svært skuffet etter Moldes tap i fylkesderbyet mot Aalesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Skuffet etter tap

Det ble en enorm nedtur for MFK på fotballens festdag 16. mai. Aalesund hadde ikke scoret et eneste mål på sine sju første seriekamper, men mot Molde klaffet det meste og sunnmøringene vant 3–1.

Niklas Ødegård scoret et trøstemål for Molde helt på slutten, mens Sivert Mannsverk bommet på straffespark på stillingen 1–0 til AaFK. Martin Linnes var selv nær scoring, men en klasseredning fra Sten Grytebust sørget for at ballen gikk i tverrligger og ut.

Etter kampen var det slukørede MFK-spillere som tuslet ut fra Color Line stadion.

– Vi kan ikke være fornøyd med noen ting i dag. Det var bare supporterne som møtte opp. Det var veldig skuffende. Vi hadde et håp om å fortsette rekka, bygge selvtillit. Det fikk vi ikke til i dag. Vi må jobbe på videre, slår Linnes fast.

– Hva er årsaken til den svake prestasjonen mot Aalesund?

– Det er vanskelig å sette fingeren på noe. Når verken enkeltspillere eller kollektivet kommer i gang, blir det tøft. Vi er ikke i nærheten av det nivået vi har inne, sier han.

Molde-spillerne fikk noen fridager etter tapet. Neste kamp er cupoppgjøret borte mot Surnadal kommende onsdag. Deretter venter seriekamp mot Sandefjord mandag 26. mars.