I denne ukens episode av RB-sporten har vi besøk fra Sverige. Joel Besseling er sportsjournalist i Borås Tidning. Han forteller om Elfsborg, trenerens utrolige karriere og overganger.

Om rundt én uke, starter Moldes ferd mot gruppespill i Europa Conference League. Første hinder på veien er svenskene i Elfsborg. Besseling beskriver trekningen mot Molde som et mareritt for Elfsborg.

Besseling forteller også at Elfsborgs stjernespiller, Simon Olsson, nå er klar for nye utfordringer. Han kommer også med avsløringer om at RBK har lagt inn bud på svensken, uten at han tror overgangen vil skje.

– Han er en fantastisk spiller. Han holder et litt for høyt nivå for Allsvenskan nå, så hvis Molde har flaks er han ikke i klubben når lagene møtes. Han er ryktet til klubber i Nederland. Det var noen rykter om en Rosenborg-overgang, men det har vi ikke noe tro på vil skje, forteller Besseling.

Simon Olsson kan være på vei til Eliteserien. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Panelet diskuterer også misnøyen som var hos supporterne i Molde, etter to uavgjort på rad mot HamKam og Jerv.

Han forteller om Elfsborgs trener, Jimmy Thelin, som har hatt en karriere dratt rett ut av «Football Manager»-spillet.

Besseling har ikke besøkt Moldegatan i Borås, som er der på grunn av at byene er vennskapsbyer.

I tillegg til Joel Besseling, består panelet av Ole Bjørner Loe Welde, Pernille Huseby og Marcus Ericson. Du kan høre «RB-sporten» der du vanligvis hører podkast. Episoden kan også spilles av i vinduet i denne saken.