Rosenborg 2–3 Molde

LERKENDAL: – Det er så surt. Jeg har ikke ord. Når vi scorer 2–1, skal ikke noe slikt skje. Det er forferdelig tungt.

Det var Kristoffer Zachariassens reaksjon til Eurosport etter at RBK rotet bort ledelsen helt på tampen av kampen og tapte mot Molde.

– De får trøkk på oss etter noen dødballer. Når de utligner til 2–2, så vet jeg ikke hva som skjer. Vi får noen stygge mål imot. Sånt skal ikke skje, sier Zachariassen.

RBK-trener Åge Hareide var tydelig skuffet etter at alle poengene glapp:

– Feil i markeringene gjør at vi taper kampen.

– Vi hadde Molde på gaffelen i andreomgangen. Men så gjør vi noen individuelle feil som gjør at vi ikke har sjans til å vinne denne kampen.

To sene Molde-scoringer ødela det som kunne blitt feststemning og jubelscener i Trondheim.

Etter å ha startet med de samme elleve mot både Bodø/Glimt og Brann, gjorde RBK-sjef Åge Hareide tre endringer til Molde-kampen. Både Stefano Vecchia (ryggproblemer) og Holmar Örn Eyjolfsson (operert i lysken) manglet fra elleveren. I tillegg var Emil Konradsen Ceide henvist til benken.

Det betød tillit fra start av for Per Ciljan Skjelbred, Edvard Tagseth og Besim Serbecic.

Stygg miss av Ciljan

RBK åpnet kampen best og var farlig frempå flere ganger, uten at de skapte de virkelig store sjansene.

Så smalt det i den andre enden av banen.

Det hele startet med en stygg ballmiss av Per Ciljan Skjelbred. Ohi Omoijuanfo snappet opp ballen og satte fart fremover. Inne i boksen fant Molde-spissen Etzaz Hussain, som sendte ballen enkelt i mål bak en sjanseløs André Hansen.

0–1. Ni minutter ut i kampen.

Her mister Per Ciljan Skjelbred ballen til Ohi Omoijuanfo, noe som endte med scoring til Molde. Foto: MARIANN DYBDAHL

Utover førsteomgangen var det en jevnspilt affære på Lerkendal, som bar preg av at begge lag slet med en god del pasningsfeil og slurv.

For RBK var det stort sett på høyresiden de skapte farligheter fremover på banen.

I det 19. spilleminuttet kombinerte Carlo Holse og Erlend Dahl Reitan godt på høyresiden, noe som endte med at sistnevnte vartet opp med et farlig innlegg foran mål. Inne i boksen var det imidlertid Andreas Linde som var først på ballen. Molde-keeperen fikk avverget faren.

Elleve minutter senere forsøkte måltyven Kristoffer Zachariassen seg på halv volley fra 16 meter. Forsøket gikk en god meter over Molde-målet.

I det halvtimen var passert på Lerkendal, fikk RBK to gode skuddmuligheter inne i Moldes 16-meter. Og igjen var det etter gode kombinasjoner på høyresiden. Først var det Tagseth som fikk skuddet sitt blokkert av lagkamerat Guillermo Molins, før Zachariassens forsøk ble stoppet av keeper Linde.

– RBK surrer det til

Like etterpå fikk Kristoffer Haugen en gyllen mulighet til å doble ledelsen for blåtrøyene. Venstrebacken fikk stå helt umarkert inne i feltet på et hjørnespark, men headingen gikk rett i Adam Andersson.

– Ingen av lagene har en god rytme i angrepsspillet sitt. De fleste mulighetene har kommet etter feil i det oppbyggende spillet, uttalte Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud like før pause.

Rett etterpå skjedde det igjen.

Serbecic og Vebjørn Hoff rotet det til på egen banehalvdel, noe som endte med at Magnus Wolff Eikrem fikk ballen alene med André Hansen. Takket være en meget god redning signert RBKs målvakt, sto det fortsatt 0–1.

– RBK surrer det til for seg selv igjen, sa Skullerud - og la til:

– Det er overraskende mange feil i denne førsteomgangen.

Besim Serbecic og Kristoffer Zachariassen jubler for 1–1 i førsteomgangen. Foto: MARIANN DYBDAHL

Nytt «Doff»-mål

Etter noen skumle Molde-sjanser, dukket Zachariassen opp inne i gjestenes boks. Og igjen: Etter gode kombinasjoner på høyresiden.

Holse spilte ballen til Reitan, som la inn mot «Doff». RBKs toppscorer headet ballen i en bue over Linde og i lengste hjørne. Hans sjette seriemål for sesongen.

Dermed sto det 1–1, kun minutter før pause.

– Vet da faen

Det var også pauseresultatet.

– Det er mye klabb og babb. Begge lag skaper litt fremover, men jeg syns vi tar over mot slutten av omgangen. Da har vi noen farlige momenter. Men Molde er livsfarlige etter våre feil og på kontringer, var Skjelbreds dom i pauseintervjuet med Eurosport.

På spørsmål om hva som skjer på 0–1-målet, svarte han dette:

– Jeg vet da faen. Jeg vet da faen som skjer. Jeg mister oversikten, får sola i ansiktet og så glir jeg, tror jeg.

Kampen inneholdt flere tøffe dueller. Her er det Eirik Ulland Andersen som ligger nede etter en duell med Adam Andersson. Foto: MARIANN DYBDAHL

– Må unngås

Etter en førsteomgang med mange pasningsfeil, var «slurv» tema i RBK-garderoben i pausen.

– Vi må unngå unødvendige balltap. Det førte til både scoring og store muligheter for Molde, sa Hareide om pausepraten like før den andre halvdelen ble sparket i gang.

RBK var også i andreomgangen det beste laget innledningsvis. Men pasningsfeilene var ikke luket bort for noen av lagene.

Like før timen var spilt, fikk Molins en god mulighet ved bakre stolpe. Et frispark fra Holse endte opp oss RBK-spissen, som fikk to forsøk. Det første ble blokkert av innbytter Eirik Hestad, før Linde reddet forsøk nummer to.

Misset på enorm mulighet

Utover andreomgangen var RBK det førende laget. Stort sett var det på trøndernes høyre side målsjansene ble skapt.

I det 62. spilleminuttet var det Tagseth som prøvde seg på et skudd. Molins la ballen til rette for den unge frostingen, som avsluttet på direkten. Ballen gikk en meter utenfor Molde-målet.

Få minutter senere fikk Andersson en enorm mulighet til å sende RBK i ledelsen. Svensken kom i full fart på venstresiden, og fikk ballen servert på et gullfat. Men alene med Linde ble han for unøyaktig og sendte ballen midt på keeperen.

Etter mange gode RBK-sjanser, fikk Molde en god overgangsmulighet i det 70 minutter var spilt. Eirik Hestad fikk gå upresset langt innpå hjemmelagets banehalvdel, før han sendte ballen ut til Ola Brynhildsen. Men heldigvis for trønderne var avslutningen av det svake slaget, og Hansen fanget ballen enkelt.

Snudde kampen

Etter RBK-dominans i hele andreomgangen, fikk hjemmepublikummet omsider noe å juble for elleve minutter før slutt.

Holse, som var en av kampens aller beste spillere, fikk ballen fra skrått hold inne i 16-meteren. Danskens avslutning gikk via Molde-stopper Stian Gregersen og inn i mål. 2–1.

– Han har vært aftenens spiller, sa Skullerud etter Holses mål.

To raske Molde-mål ødela festen

Men det tok ikke lang tid før jubelen stilnet på Lerkendal.

Innbytter Hestad fikk ballen inne i RBK–boksen og banket inn 2–2.

Og like etterpå ble det enda stillere på Lerkendal. Martin Bjørnbak sørget for Molde-scoring og 2–3 på overtid.

– Denne er tung å svelge for RBK. Det så ut som de hadde full kontroll matchen, uttalte Skullerud etter Moldes tredje scoring.

2–3 ble også sluttresultatet. Dermed gikk RBK på årets første tap.

Molde tok sin første seier på Lerkendal siden 2014.

Neste RBK-kamp er allerede torsdag. Da er det bortekamp mot Sandefjord som venter.

RBK (4–3–3): André Hansen; Erlend Dahl Reitan, Besim Serbecic, Even Hovland, Adam Andersson; Edvard Tagseth, Per Ciljan Skjelbred (Rasmus Wiedesheim-Paul 74'), Vebjørn Hoff; Carlo Holse, Guillermo Molins, Kristoffer Zachariassen.

Molde (4–2–3–1): Andreas Linde; Erling Knudtzon, Martin Bjørnbak, Stian Gregersen, Kristoffer Haugen; Etzaz Hussain, Fredrik Aursnes; Ola Brynhildsen (Mathis Bolly 81'), Magnus Wolff Eikrem (Emil Breivik 65'), Eirik Ulland Andersen (Eirik Hestad 55'); Ohi Omoijuanfo (David Fofana 65').