Serielederne holdt på å miste to poeng da Magnus Christensen banket ballen i stolpen fem minutter slutt. I stedet ble Martin Linnes’ scoring stående som kampens eneste.

– Disse (seirene) er viktige. Vi har et tøft program, men står godt. Vi lykkes ikke med alt, men er der hele veien og holder nullen igjen. Det blir som vanlig en tøff bortekamp mot Haugesund, som vi vinner. Det må vi være fornøyde med, sier Molde-trener Erling Moe til Discovery+.

Ettersom Bodø/Glimt avga poeng mot HamKam lørdag, har Molde nå syv poeng ned til seriemesteren fra 2020- og 2021-sesongen. Lillestrøm, som vant 3–0 mot Sandefjord, ligger fem poeng bak.

Stefan Strandberg ble helten i sin første kamp tilbake i Vålerenga.

Det var Haugesund som styrte det meste i første omgang, men det var bortelaget som skulle få omgangens eneste scoring bare minutter før lagene gikk til pause.

David Datro Fofana slapp ballen på perfekt tidspunkt til Martin Linnes som var med på overlapp. Den målfarlige vingbacken prikket inn ledelsen med en avslutning i det nærmeste hjørnet fra kort hold. Dermed gikk et noe tamt Molde-lag til pause med 1–0, selv om Haugesund hadde flest sjanser.

– Vi må opp mange hakk hvis dette skal holde hele veien, var målscorer Linnes’ klare beskjed til Discovery+ i pausen.

Johan Hove vartet opp med en scoring fra 40 meter. Se målet under.

Molde var imidlertid ikke noe mye bedre etter hvilen, og rett før timen spilt fikk Alioune Ndour en solid mulighet til å utligne.

En dødball ble stusset bakover, og ved sekstenmeterstreken banket Haugesunds toppscorer til på volley mot krysset. To meter lange Jacob Karlstrøm benyttet alle centimeterne sine og dyttet skuddet over mål.

Fem minutter før slutt kom Haugesund enda nærmere scoring da Magnus Christensen skjøt i stolpen fra rundt tyve meter, men Molde slapp med skrekken.

Nå venter en annen svært viktig kamp for Molde. Torsdag møter de nemlig Wolfsberg i returoppgjøret i Conference League-playoffen. Molde tapte 0–1 for østerrikerne på hjemmebane. En billett i Conference League-gruppespillet ligger i potten.

– Det skal vi klare. Vi reiser ned dit med ett mål for øye. Vi skal klare det avansementet. Vi skal være godt forberedt og rustet. Det finnes ingen unnskyldninger. Vi skal være friske og raske, og vi skal gi det et skikkelig forsøk, sier Molde-trener Moe.

  • Se Wolfsberg – Molde på VG+ Sport torsdag kl. 19.